BMW a dat startul comenzilor pentru SUV-ul electric iX3: avans de aproape 2.000 de dolari pentru clienții din Norvegia

de Paul Cosma
Marti, 04.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat începutul comenzilor pentru SUV-ul electric iX3, model ce va intra în producție din 2020. Cunoscută pentru apetitul de cumpărare a mașinilor electrice, Norvegia este prima țară a căror clienți pot să depună un avans de 1.800 de dolari pentru un exemplar iX3.

În urmă cu câteva săptămâni, grupul BMW a anunțat că modelul iX3 va fi produs în China începând cu anul 2020, noul SUV electric fiind planificat să fie exportat pe piețele din afara Chinei.

Cu toate că producția va începe abia peste doi ani, nemții nu vor să piardă timpul și au început încă de pe acum să dea drumul comenzilor.

La fel ca rivalii de la Mercedes sau Audi, BMW a ales Norvegia ca primă destinație pentru startul comenzilor, având în vedere apetitul ridicat al clienților din această țară pentru mașinile electrice.

Astfel, clienții norvegieni care doresc un viitor exemplar BMW iX3 pot să depună un avans de circa 1.800 de dolari și se înscriu pe o “listă de așteptare”, cu toate că prețul final încă nu a fost dezvăluit.

Prezentat în luna aprilie, conceptul iX3 a propus un sistem de propulsie de 270 de cai putere și o autonomie de 400 de kilometri, cu încărcare rapidă în numai 30 de minute.

Via Electrek

Comentarii (7)

  • MuresMures
    Bine ca cand Tesla a cerut avans toata lume a sarit in sus....HUUUU ce fai aia vai de capu nostru !!!! dar acum daca Audi si BMW fac...oooo e ceva normal.logic.
    8 6
  • @ Mures

    Ai dreptate, diferența este că la Tesla clientul așteaptă doi ani după inceperea producției.
    7 3
  • Si la BMW-ul asta cu nume de Hyundai si fata de Kia astepti 2 ani pana cand vor da drumul la productie...
    5 1
  • andrei
    numai ca tesla livreaza doar din gura, nu si faptic. pe cand bmw are alt renume la capitolul asta. la final insa nu vad problema. ce, n-au voie sa faca precomenzi sau ce? a, ca de ce despre tesla s-a comentat si la astia nu? pai cum ai tras concluzia ca nu s-a comentat? de-abia a aparut stirea, ai rabdare cateva luni. probabil nici pe afara nu sunt toti incantati de idee. ca asa e in viata. nu e consens la nimic. dar nu ai aflat tu inca cat de incantati sau nu sunt aia de pe afara.
    4 4
  • Precomenzile pentru Tesla au inceput in Marie 2016 FARA a se specifica cand va primi clinetul masina sau ce varianta poate comanda sau pretul adevarat pt care poate fi comandata. Cu numarul de precomenzi declarate si cu productia actuala (aia optimista) sunt clienti care vor primi masina in 2021. Asta e abureala.
    Nu sunt fan BMW dar sincer ma indoiesc ca nu ar fi in stare sa faca o linie de productie care sa acopere cererea. Au 31 de fabrici (incl mini si Rolls).
    4 1
  • Diferenta e ca Tesla e:
    - un startup, deschizator de drumuri in acest domeniu, iar BMW e o companie cu traditie de aproximativ un secol
    - precomanda pentru Model 3 a fost de 1000$, la BMW aproape dublu (saracii, cred ca n-au de unde)
    - la deschiderea precomenzilor, se stia despre Model 3 ce performante si autonomie va avea, plus nu era primul produs al companiei, Tesla a demostrat ca poate face masini si clientii au vazut asta; despre BMW se stie doar... numele modelului?
    5 3
  • @Cyrus

    Primul model electric de serie de la Bmw este i3.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru