BMW iX3 va fi produs în China din 2020: SUV-ul electric va fi exportat către piețele din toată lumea

de Paul Cosma
Marti, 10.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul BMW a anunțat că modelul iX3 va fi produs în China începând cu anul 2020. Noul SUV electric este planificat să fie exportat pe piețele din afara Chinei.

BMW își extinde prezența în China. Grupul german și partenerul Brilliance Automotive Group Holdings au semnat un acord cadru pe termen lung pentru extinderea suplimentară a joint-venture-ului BMW Brilliance Automotive (BBA).

Astfel, BBA își va mări capacitatea de producție a celor două fabrici locale la un maximum de 520.000 de vehicule BMW. Potrivit aceluiași acord, modelul electric BMW iX3 va fi produs în China și este planificat să fie exportat pe piețele din toată lumea.

Conceptul iX3 a propus un sistem de propulsie de 270 de cai putere și o autonomie de 400 de kilometri, cu încărcare rapidă în numai 30 de minute.

Aproximativ 560.000 de automobile ale mărcii BMW au fost livrate clienţilor din China în 2017 - mai mult decât în următoarele două cele mai mari pieţe, SUA şi Germania, la un loc. Două treimi din toate automobilele BMW vândute în China au fost produse de BBA în cursul anului trecut. Producţia locală a noului BMW X3 a început în China în luna mai.

Pe lângă cele două locaţii de producţie a automobilelor, BBA derulează şi o uzină de motoare, care include o fabrică de baterii pentru vehiculele electrificate ale mărcii BMW ce sunt produse local la Shenyang.

Automobilul BMW cu numărul două milioane produs în China a ieşit de pe linia de asamblare în ianuarie 2018.

Via BMW

Comentarii (5)

  • ACE - Craiova
    WHY NOT ?!
    Daca in Europa dezvoltarea infrastructurii electrice si a vehiculelor electrice se desfasoara destul de incet, in China conducatorii tarii se pare ca STIU EXACT CEEA CE VOR - pentru binele populatiei...
    MULT MAI PUTINA POLUARE in primul rand....
    7 2
  • @ ACE, Locuiesc in Germania si iti pot spune ca sunt statii de incarcare Tot la a 3-a strada in orasele mari. Daca te referi la Romania, ma gandesc ca ar fi total fara sens sa investeasca cineva in statii de incarcare din moment ce 4 din 5 masini cumparate sunt second. In 2017 aufost doar 188 masini electrice inmatriculate in RO.
    2 1
  • Sa-l cumpere ei daca e facut in China !
    4 2
  • Pai pentru ei si este. Abundenta de modele electrice dezvoltate in/pentru piata Chineza vin din legislatia locala care obliga producatorii de masini sa vanda un minim de masini electrice. Daca nu vand electrice nu mai au voie sa vanda si termice.
    0 0
  • Meteorologogu
    Ce tot pedalati atita cu modelele cu baterii cu litiu ca sunt ecologice ? va uitati doar la utilizare sau credeti toate povestile cu zine ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru