CVC a vândut aproape un sfert din acţiunile Formulei 1

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.05.2012
CVC Capital Partners a vândut un pachet de peste 23% din acţiunile Formulei 1 pentru 1.6 miliarde de dolari, potrivit unor surse neoficiale citate de Reuters.

CVC Capital Partners, fondul de investiţii care deţine 63.4% din acţiunile Formulei 1, a făcut încă un pas spre listarea competiţiei pe bursa din Singapore.

Potrivit unor surse neoficiale citate de agenţia de presă Reuters, CVC Capital Partners a vândut acţiuni în valoare de 1.6 miliarde de dolari către trei investitori: BlackRock (companie americană de investiţii), Waddell & Reed (o altă companie americană de investiţii) şi Norges Bank Investment Management (divizia de investiţii a băncii centrale din Norvegia).

Potrivit surselor, CVC Capital Partners a rămas cu numai 40% din acţiunile Formulei 1 în urma celor trei tranzacţii, astfel că nu mai deţine pachetul majoritar de acţiuni, chiar dacă rămâne cel mai important acţionar al competiţiei.

Cel mai probabil, Formula 1 va fi listata pe bursă din Singapore în luna iunie, iar la sfârşitul lunii mai este aşteptată o primă decizie în privinţa preţului care va fi solicitat pentru o acţiune.

CVC Capital Partners speră să obţină 3 miliarde de dolari în urma listării la bursă, iar valoarea totală a competiţiei este estimată la aproximativ 9.1 miliarde de dolari, sumă care include şi datoriile CVC de 1.9 miliarde de dolari.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru