David Ward va fi contracandidatul lui Jean Todt la conducerea FIA

de Daniel Popescu
Joi, 29.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
David Ward, fostul director general al Fundaţiei FIA, a confirmat joi că va candida la funcţia de preşedinte al FIA împotriva lui Jean Todt.

FIA va organiza la sfârşitul acestuia an alegerile pentru postul de preşedinte, iar până în prezent Jean Todt nu avea niciun contracandidat oficial.

Situaţia s-a schimbat însă joi, când David Ward a anunţat că demisionează din funcţia de director general al Fundaţiei FIA pentru a-şi pregăti candidatura la postul suprem al forului mondial.

"După o lungă perioadă de gândire, am decis să candidez la alegerile prezidenţiale ale FIA din 2013. Perioada de alegeri începe în septembrie şi voi fi nevoit să abordez membrii FIA pentru a face nominalizări (n.r - pentru posturile cheie). În aceste circumstanţe cred că este corect să demisionez. Chiar dacă Fundaţia FIA este indepedentă şi nu există nicio obligaţie legală să demisionez, cred că este corect să renunţ la funcţie în interesul fundaţiei", a declarat el.

Urmareste Automarket
Ward a fost considerat mâna dreaptă a fostului preşedinte al FIA Max Mosley între 1993-2009, când britanicul a condus forul mondial înainte de a renunţa la o nouă candidatură.

Conform procedurilor FIA, candidaturile la funcţia de preşedinte al forului mondial trebuie depuse în perioada 23 octombrie - 13 noiembrie.

Via SkySports

Comentarii (2)

  • jale mare la maranello. todt le-a dat ordinele de echipa dar daca vine altu si le face iar neregulamentare, nu mai lupta alonso la titlu, ba ramane si fara locul 2
    5 5
  • nu cred ca are sanse in fata lui Todt
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru