FIA, interesată să caute noi echipe pentru Formula 1

de Daniel Popescu
Vineri, 05.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean Todt nu exclude posibilitatea de a începe un nou proces de selecţie pentru a aduce una sau mai multe noi echipe în Formula 1.

Esential 9 echipe va avea Formula 1 in sezonul urmator daca Marussia si Caterham nu vor supravietui
2016 este sezonul in care va debuta Haas F1 Team in Formula 1
Formula 1 ar putea rămâne anul viitor cu numai nouă echipe, întrucât şansele de salvare ale celor de la Marussia şi Caterham sunt minime.

Potrivit lui Jean Todt, preşedintele FIA, o astfel de situaţie nu ar fi alarmantă pentru Formula 1, în special datorită faptului că în 2016 îşi va face debutul şi Haas F1 Team. În plus, forul mondial ar putea lansa în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat un nou proces de selecţie pentru a aduce cel puţin încă o echipă în competiţie.

"Avem echipe prezente aici în întreaga istorie, echipe sprijinite de binefăcători care au venit şi au plecat şi echipe mici care fac parte din Formula 1. În 2016 avem o echipă care va veni, aşa că, în cel mai rău caz, vom avea nouă echipe în 2016 şi 10 echipe în 2016.

Am putea face un nou proces de selecţie pentru una sau mai multe echipe. Vrem să încurajăm echipele şi sponsorii şi de aceea trebuie să încercăm să reducem costurile", a declarat el.

În acest context, Todt a exclus încă o dată varianta de a solicita echipelor să ruleze câte trei monoposturi în sezonul următor, deşi regulamentul îi permite să facă acest lucru.

"Putem concura cu noua echipe, nu este un dezastru. Îmi aduc aminte când în MotoGP erau 16 motociclete şi cursele erau bune. Este clar, acţiunea se petrece mai mult în frunte decât în spate", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (16)

  • Ferrari
    Principiul "Nu stia stanga ce face dreapta" functioneaza perfect intre FIA si mortaciune....... unu vrea mere restul pere si rezulta caltabosi..... Cum zicea cineva in alt articol, RIP Formula Mortaciune (F1 a fost pana acu o vreme)
    7 0
  • sa ia echipa de uzina Dacia ... are deja motorul REnault 0,9 TCE si cred ca se va impune in F1 .... ce kkt a ajuns aceasta copetitie candva * varf de lance * ....
    10 6
  • @tri puncte , nu ai spus tu nimic de alonso ?, incredibil , sa fie ce va semne de revenire la ,,, tri puncde de cih ,,nu cred ,,,
    9 3
  • Ferrari
    @ss76, is tri puncte de jeg....... si eu zic ca mai bine ar lua in gura un esapament de 0.9Tce turat la maxim!
    5 3
  • Nu înțeleg de ce toată lumea compară F1 cu MotoGP. Motocicletele sună mult mai frumos, în MotoGP e Rossi, adică peste 50% din spectatorii de la fiecare cursă vin pt el, cu motocicleta poți depăși pe fiecare viraj, piloții au voie să se atingă fără să intervină comisarii, piloții au voie să se apere și să închidă virajul când vor ei și să-l oblige pe pilotul din spate să frâneze mai devreme etc.
    11 0
  • tocmai, el nu a mai zis nimic de Alonso insa voi (tu) tot v-ati mai luat de el
    8 2
  • bambus
    ferr pledeaza pentru "fara reguli" in ce priveste depasirea. Si cand te gandesti ca al sau alonso nu a putut trece de petrov nici cu reguli si ca prostii ca drs si kers au aparut tocmai din cauza asta ...
    6 7
  • Anunt bomba!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Red Bull a fost jefuita si i s-au furat 64 de trofee.
    Ar fi interesant sa apara si aici stirea

    Sursa: http://www.infiniti-redbullracing.com/article/factory-incident-update

    P.S. De ce s-au dus in Milton Keynes si nu la Maranello? :(((
    4 6
  • Imi dau astia idei >:)
    4 4
  • @mirciulica ,,pentru ca nu sint ,,curate ,, barbosu nu doarme ,,
    3 5
  • @ss76

    Interesanta si comica remarca in acelasi timp. Se pare ca Dumnezeu nu bate cu batzul...
    2 7
  • Pe unde o fi umblat Sebastian in seara zilei de 5 decembrie....
    5 7
  • ar fi fost "curat" insa un titlual lui Alonso in 2010 daca se dadea la o parte si Petrov nu numai Massa
    5 8
  • http://forums.autosport.com/topic/196438-ferrari-power-play-2015-onwards/

    Discutii interesante, foarte dragi ferraristilor, despre cum isi vor utiliza influenta politica si de culise pentru a rasturna actuala ordine.
    3 3
  • So Mircea, alea sunt niste forumuri, unde scrie ca ce zice un agarici se va si intampla?
    2 0
  • http://forums.autosport.com/topic/196438-ferrari-power-play-2015-onwards/

    Discutii foarte interesante despre frustrarile fanilor McLaren care de vreo 16 ani nu au mai castigat nici un titlul la constructori. Influenta politica n-au, poate mai iese vreun caiet rosu ceva in ani urmatori altfel seceta la McLaren. Frustrarea si prostia merg mana in mana la McLaren si fanii lor.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru