De la Rosa: "Simulatorul McLaren are câţiva ani în faţă comparativ cu Ferrari"

de Daniel Popescu
Luni, 11.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pedro de la Rosa a admis că simulatorul cu care va lucra în acest an la Ferrari este cu câţiva ani în urma celui pe care l-a folosit anterior la McLaren.

Pedro de la Rosa a devenit în acest an pilotul de dezvoltare al Scuderiei Ferrari şi se va ocupa de îmbunatăţirea monopostului în simulator.

Spaniolul a fost ales ca urmare a experienţei acumulate în acest domeniu în perioada 2003-2009, când a fost pilotul de rezervă al celor de la McLaren, echipa despre care se crede că deţine cel mai performant simulator din Formula 1.

Întrebat cum se prezintă simulatorul Ferrari comparativ cu cel folosit timp de şapte ani la McLaren, de la Rosa a admis că diferenţa este una majoră.

"Să fim realişti, cei de la McLaren au început simulatorul în 2003 şi este evident că sunt cu câţiva ani înainte comparativ cu alte echipe.  Motivul pentru care sunt aici este să accelerez acest proces. Nu ştim sigur dacă ne va lua şase luni, un an sau doi ani, dar trebuie să muncim din greu pentru a recupera. Din păcate nu exista teste (n.r - în timpul sezonului), iar acesta este un mare handicap pentru toate echipele care nu şi-au dezvoltat iun simulator", a declarat el.

Ferrari plăteşte tribut pentru decizia de a îmbunătăţi monopostul exclusiv prin intermediul numeroaselor teste pe circuite efectuate în anii 2000, când acestea nu erau practic restricţionate în niciun fel.

De altfel, interzicerea testelor în timpul sezonului începând din 2009 este considerat unul dintre motivele pentru care echipa nu a mai obţinut performanţe majore în ultimii ani.

Via ESPNF1

Comentarii (1)

  • D-aia a ratat Alonso titlul.Sa fim seriosi ,Pedro este expirat.Mai da si el din aripi.Poate il tin astia si la anu.
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru