Decizie controversată: Racing Point a fost penalizată cu 15 puncte pentru copierea sistemului de frâne Mercedes, dar îl poate folosi în continuare

de Daniel Popescu
Vineri, 07.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Racing Point a fost penalizată cu 15 puncte în clasamentul contructorilor pentru copierea sistemului de frâne al celor de la Mercedes, însă îl poate folosi în continuare fără sancțiuni suplimentare.

Renault a depus o plângere oficială împotriva celor de la Racing Point la sfârșitul curselor din Austria, Ungaria și Marea Britanie.

Echipa franceză a acuzat Racing Point că a copiat sistemul de frâne utilizat anul trecut de Mercedes, iar comisarii de cursă de la Silverstone au dat vineri un verdict final.

Astfel, comisarii au dat dreptate celor de la Renault și au decis să aplice o penalizare de 7.5 puncte și 200.000 de euro pentru fiecare monopost folosit în cursa din Austria. Prin urmare, echipa a pierdut 15 puncte în clasamentul constructorilor și va plăti o amendă de 400.000 de euro. Lance Stroll și Sergio Perez își vor păstra însă punctele câștigate în clasamentul piloților.

În schimb, pentru cursele din Ungaria și Marea Britanie, Racing Point a primit doar o mustrare scrisă. În plus, Racing Point are dreptul de a folosi în continuare actualul sistem de frâne fără să primească alte penalizări în clasament.

"Nu este realist să ne așteptăm ca Racing Point să redeseneze sistemul de frâne într-un mod prin care să uite ce știu deja", este explicația oferită de comisari.

În urma acestei decizii, Racing Point va rămâne cu numai 27 de puncte în clasamentul constructorilor și va coborî pe locul 6, chiar în spatele rivalilor de la Renault, care au 32 de puncte.

De asemenea, Racing Point a confirmat că Nico Hulkenberg va concura pentru echipă și în etapa de la Silverstone de la sfârșitul acestei săptămâni, după ce testul de coronavirus al lui Sergio Perez a ieșit din nou pozitiv. 

Via Formula1

Comentarii (10)

  • Prostie mai mare n-am auzit ...
    2 1
  • @Radu
    De ce prostie,odata ce au copiat odata crezi ca FIA nu e constienta ca o vor face din nou.
    A nu ,noi baietii de la Racing gata ne-a prins Renault cu mata in sac si gata de acum jucam corect.
    Hai sa fim seriosi cate echipe din F1 joaca corect.
    CORECT CU ACORDUL FIA
    5 2
  • ???????????????
    1 2
  • Controversata pe naiba! Adica eu FIA, te prind ca furi, dovedesc, iti dau amenda, iti mai iau si niste puncte amarate, dar te las sa te bucuri in continuare de bunurile furate! Pai cum vine asta fratilor? Asta mai este justitie, chiar si in F1? Asta este o competitie de găozari! Si jos palaria pentru RENAULT, singurii care au avut curajul sa-i conteste pe hotii de la Racing Point sau cum naiba s-o numi! Bravo lor, singurii cu ceva intre picioare! Si inteleg ca vor face contestatie la fiecare cursa! Nu ma mir ca găozarii astia in roz sa termine cu ZERO puncte sezonul! Bravo RENAULT pentru curaj!
    7 0
  • @jaffa69
    E prostie pentru ca ii lasa sa-l foloseasca. Cum ar fi la scoala daca te prinde ca copiezi, sa te amendeze cu 100 de lei iar apoi sa copiezi in continuare ?
    5 0
  • Neutru
    Cu șantajul se ocupă maFIA printre alte activități.Ferrari nu au făcut contestație pentru că sunt și ei șantajați cu înțelegeri secrete. Alte echipe nu vor să se pună cu furnizorul de motoare prezent sau viitor și toți au apelat la Renault că a rămas mai independent.Și fanii sunt divizați;„Sunt ai noștri deci sunt deștepți”.
    4 1
  • The Dot
    Reactia sefilor de echipa la decizia de azi:

    https://www.youtube.com/watch?v=e4l5phsqu_k&feature=em-uploademail
    3 0
  • ce are daca au copiat? pot sa copieze si ceilalti daca vor. totusi mie imi e ca au primit toata masina cadou de la mercedes.
    4 0
  • Pana si Ferrari a iost nevoita in urma scandalului de anul trecut sa nu mai foloseasca componentele in cauza care au provocat scandalul respectiv .In schimp Racing Point a fost gasita vinovata si pedepsita dar foloseste in continuare componentele declarate ilegale..
    3 0
  • a fost*
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru