Ecclestone, acuzat de procurori că este "complice" în scandalul de corupţie din F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 27.06.2012
Procurorii germani l-au catalogat miercuri drept "complice" pe Bernie Ecclestone în scandalul de corupţie care afectează Formula 1.

Bernie Ecclestone este foarte aproape să fie acuzat în mod oficial în scandalul de corupţie din Formula 1, potrivit ultimelor informaţii apărute în procesul care se desfăşoară în aceste zile la Berlin.

Bancherul german Gerhard Gribkowsky a dezvăluit săptămâna trecută că a primit mită în valoare de 44 de milioane de dolari din partea britanicului în cadrul procesului prin care fondul de investiţii CVC Capital Partners a achiziţionat drepturile comerciale ale Formulei 1.

În consecinţă, procurorul Christoph Rodler l-a catalogat miercuri pe Ecclestone drept complice în acest caz. "Este o poveste nebuloasă. Ecclestone nu este victimă, ci complicele într-un act de mituire. A avut un interes existenţial, pentru că munca lui de o viaţă (n.r - Formula 1) era în pericol", a declarat el citat de publicaţia Financial Times.

Ecclestone nu a fost încă acuzat oficial de dare de mită în acest caz, însă într-o astfel de situaţie efectele asupra Formulei 1 vor fi majore.

Informaţiile vin la numai câteva ore după ce presa germană a dezvăluit că Mercedes ar putea fi nevoită să se retragă din Formula 1 dacă Ecclestone va fi acuzat de dare de mită, întrucât propriul statut îi interzice să deruleze afaceri cu parteneri acuzaţi de corupţie.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru