Ecclestone ameninţă cu impunerea unei taxe de înscriere în F1 pentru echipe

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 25.05.2011
Bernie Ecclestone susţine că va solicita o taxă de înscriere în Formula 1 pentru sezonul 2013 fiecărei echipe care refuză să semneze Acordul Concorde în condiţiile stabilite de el.

Negocierile dintre FIA, echipe şi Bernie Ecclestone pentru semnarea unui nou Acord Concorde începând din sezonul 2013 încep să se intensifice, iar reacţiile dure apar treptat din fiecare tabără.

Echipele au avertizat că nu-şi vor pune semnară pe noul document în cazul în care nu vor obţine cel puţin 75% din veniturile generate de vânzarea drepturilor TV, însă reacţia lui Ecclestone nu s-a lăsat aşteptată.

Departe de a fi adeptul unor negocieri în acest sens, britanicul în vârstă de 80 de ani ameninţă că fiecare echipă care nu va semna Acordul Concorde în condiţiile stabilite de el va fi obligată să plătească o taxă de înscriere în sezonul 2013.

"Nici măcar nu-mi pasă dacă avem un Acord Concorde. Am putea să gestionăm campionatul şi să cerem echipelor bani pentru participare. Dacă echipele nu vor o înţelegere, vom pune mai mulţi bani la bancă", a declarat deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1 pentru publicaţia britanică Daily Express.

Declaraţiile lui Ecclestone vin la numai câteva zile după ce britanicul a exclus varianta ca echipele să primească mai mult de 50% din drepturile TV.

În paralel, Ferrari a ameninţat că este pregătită să organizeze o competiţie paralelă cu Formula 1 dacă Ecclestone nu acceptă termenii propuşi de echipe pentru noul Acord Concorde.

Via | Daily Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru