Ecclestone anticipează că Hamilton va pleca de la McLaren în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 24.02.2012
Bernie Ecclestone susţine că Lewis Hamilton va părăsi McLaren la sfârşitul sezonului 2012 dacă nu va câştiga titlul mondial.

Lewis Hamilton a avut parte de un parcurs modest în sezonul 2011 şi, pentru prima oară în carieră, a fost surclasat de coechipierul său de la McLaren în clasamentul general.

Contractul britanicului cu McLaren urmează să expire la sfârşitul acestui an, iar Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale competiţiei, anticipează că înţelegerea nu va fi prelungită dacă Hamilton nu va reuşi să-şi adjudece titlul mondial.

"Mă îndoiesc (n.r - că Hamilton îşi va încheia cariera la McLaren). Cred că dacă nu va avea performanţe în acest an va pleca şi s-ar putea ca şi echipa să caute pe altcineva", a declarat el citat de publicaţia Daily Telegraph.

Pe de altă parte, Ecclestone speră ca dominaţia autoritară a lui Sebastian Vettel în Formula 1 să ia sfârşit, întrucât se teme că în caz contrar audienţa Formulei 1 şi, implicit, veniturile obţinute din drepturile TV vor scădea.

"Nu vrem să vedem ce s-a întâmplat anul trecut, pentru că nu a fost prea bine.

Probabil că avem nevoie de o schimbare (n.r - de campion). Singura persoană care nu ar fi de acord ar fi Vettel, dar cred că toţi ceilalţi ar fi de acord. Sunt surprins că am supravieţuit cu audienţele TV. Deseori mă întreb dacă oamenii se uită datorită luptei pentru titlu sau doar pentru o anumită cursă. Dar acum avem şase campioni mondiali şi cred că vor fi patru echipe foarte competitive, aşa că ar trebui să avem un an foarte bun", a mai precizat el.

Una dintre soluţiile pe care le propune Ecclestone are şanse minime să devină realitate: transferul lui Michael Schumacher la Red Bull Racing în locul lui Mark Webber.

"Aş vrea să-l văd pe Schumacher într-un monopost bun. Aş vrea să-l văd într-un al doilea Red Bull. Nu cred că l-ar deranja pe Vettel. Ar fi bine să-l vedem pe Schumacher într-un monopost în care ştim că dacă nu câştigă este vina lui şi nu a maşinii", a încheiat el. V

ia | Daily Telegraph | Reuters

Comentarii (7)

  • Pleaca Mandea?Pacat, ma obisnuisem sa-l vad in garduri.Poate reuseste cu Hrt
    13 20
  • Ham
    Hamilton nu este un pilot mediocru, si crede-ma ca chiar daca pleaca de la McLaren, i se vor deschide alte usi. A avut un sezon modest la care nici chiar el nu s-a asteptat, dar a cistigat citeva cursa fara sa lase nici o sansa celorlalti.
    Parerea mea este ca la moment in Formula ! Anume Alonso si Hamilton fac minuni. Alonso nu mi-a placut niciodata, dar niciodata nu am spus ca nu e talentat.
    27 2
  • Alonso
    Salut, din cate se vede Alonso este un pilot foarte bun deoarece scoate tot posibilul din monopostul Ferrari, de multe ori face minuni, plus ca este un pilot cu destul fair play fata de altii. P.S sunt fan Schumacher.
    Asa ca nu aruncati cu pietre dar recunoasteti ca Alonso este un pilot mai complet decat Hamilton, nu zic ca hamilton nu este foarte bun, dar Alonso este mai temperat si mai eficient cand are cu ce.
    23 10
  • Alonso
    anticipez ca la orice stire despre Hamilton sau McLaren vor da navala fanii Alonso cu subtilitatile lor...pina la urma si-a furat-o Alonso de la Hamilton ,sau nu?
    3 3
  • Victor T
    @Hamilton
    Hamilton si-a "furat-o" de la Alonso si de la Button si probabil si de la altii daca nu le erau masinile "stricate" sau cine stie ce alte porcarii le-au mai facut baietii de la McLaren celor care le suparau superstarul. Poate in 2012, Hamilton se va concentra pe curse si pe victorii cine stie. Poate este timpul sa-si caute o alta echipa, poate o alta categorie cine stie. Dar va ramane un pilot foarte talentat fara pic de creier, cam la Raikkonen. Si pana la urma, istoria nu-i va retine, asa ca nu-i bai.
    2 6
  • Ham & Kimi
    Ei sunt deja in istorie, sunt ambii campioni, si asta spune ceva.
    Cu ei pe circuit sa-a "batut" piloti de Formula 1, nu amatori.
    Chiar daca cistigi cu diferenta de o secunda, ai cistigat si restu nu conteaza.
    9 0
  • Lewis
    Daca pleaca, McLaren isi ia adio de la victorii sau titluri, nu se vede niciun pilot tanar si talentat venind din spate ca posibil inlocuitor.
    Atat am avut de spus, eu am inchis.Astept sa ma sunati voi.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru