Ecclestone anunţă excluderea cursei de la Monza din calendar după sezonul 2016

de Daniel Popescu
Marti, 01.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a dezvăluit că nu va prelungi contractul circuitului de la Monza, astfel că Italia riscă să rămână fără cursă de Formula 1 după sezonul 2016.

Esential 2016 este sezonul in care expira contractul circuitului de la Monza pentru Formula 1
Formula 1 ar putea pierde una dintre cele mai prestigioase curse din calendarul competiţional, în cazul în care Bernie Ecclestone îşi va respecta declaraţiile făcute în această săptămână pentru presă italiană.

Britanicul în vârstă de 83 de ani este profund nemulţumit de situaţia contractuală cu circuitul de la Monza, gazda Marelui Premiu al Italiei.

Acesta susţine că Monza nu va mai găzdui curse după expirarea contractului în 2016 din cauza infrastructurii modeste şi a preţului prea mic plătit de italieni pentru a fi prezenţi în calendar. "Nu cred că vom face un alt contract. Ultimul a fost un dezastru din punct de vedere comercial. După 2016, la revedere!", a declarat el citat de publicaţia Pitpass.

Nu cred că vom face un alt contract. Ultimul a fost un dezastru din punct de vedere comercial.

După 2016, la revedere!

Bernie Ecclestone
Actualul contract cu Monza a fost semnat în 2010 şi expiră după cursa care va avea loc în sezonul 2016. Oficialii italieni şi-au exprimat deja îngrijorarea şi solicită sprijinul autorităţilor pentru a îndeplini cerinţele lui Ecclestone.

"Declaraţiile lui Ecclestone cu privire la Marele Premiu de la Monza reprezintă o îngrijorare majoră şi solicit guvernului să ajute la protejarea Marelui Premiu al Italiei, care nu numai că a jucat un rol important în istoria Formulei 1, dar are un rol economic major şi generează locuri de muncă în regiune", a precizat Antonio Rossi, unul dintre reprezentanţii regiunii Lombardia.

Cel mai probabil, Ferrari va încerca să pună presiune pentru păstrarea circuitului de la Monza în calendar, însă presa internaţională susţine că Ecclestone are deja o contra-ofertă: Marele Premiu al Italiei să aibă loc la Mugello, circuitul de casă al Scuderiei.

Via Pitpass

Comentarii (13)

  • ovidiu15081982
    Bernie du-te la culcare ca faci numai prostii ! Sa scoti Monza din calendar auzi la el !
    29 0
  • lorand
    asta e batran senil si ar face sex si cu masa pentru bani
    24 0
  • Mugello nu e circuit de Formula 1! Ala e circuit pentru motociclism. Pe Mugello n-o sa vedem vreo depasire.
    In ziua cursei, la Monza nu vezi un loc liber. Si probabil biletele se vand imediat cum sunt scoase la vanzare. Daca asa arata un dezastru comercial... Cred ca italienii n-au acceptat spaga bosorogului si acum cauta pe unii care s-o faca.

    Si cum se face ca Bernie vine cu vestea asta exact dupa ce Montezemolo a anuntat ca vrea sa aduca F1 pe Mugello... Mda, se pare ca Ferari nu se invata minte si continua sa faca politica si afaceri si mai putin sport. In conditiile astea, le doresc italienilor sa ramana cu Mugello si satisfactia ca au acolo o cursa pe care n-o vor castiga curand...

    Niste incompetenti si germanii astia. Il tot lasa pe senilul asta in libertate.
    14 1
  • speram sa nu mai fie mosu asta pana atunci ..cum sa scoti monza din calendar..pffffff
    21 0
  • octav71
    Neaparat trebuie sa dispara Monza! Apoi Monte Carlo si Spa. Dupa asta cred ca si Silverstone ar trebui sa dispara ca englezii sunt cam scortosi. Hockenheim, la fel trebuie sa dispara ca de acolo sunt aia care vor sa il priveze de libertate.
    Dupa asta, toate echipele sa se retraga si sa isi faca liga lor de F1 sau cum se va numi.
    Asta se intampla cand F1 e condusa de un decrepit.
    12 0
  • Inceputul sfarsitului F1 ! Sincer daca Monza, Silverstone, Monaco si alte circuite istorice vor disparea nu am de ce sa ma mai uit la F1 ! Pe unii oameni bani ii schimba in niste jigodii !
    12 0
  • Cred ca cel mai bine ar fi sa dispara cacatu'asta de 1'10 cu mainile ridicate si toata rasa lui de sobolani.Asta are ceva traume din copilarie,vrea sa demonstreze ceva ,dar nici el nu stie exact ce.
    14 0
  • andrey_1293
    Nu vreau raul nimanui da' stafida asta tre' sa intre putin la racoare sa se calmeze. Austria se zicea ca e un circuit naspa, scurt etc. N-a fost un loc liber la cursa din 2014. Mateschitz a avut niste idei interesante si a facut cursa frumoasa (ca si organizare). Nu ma intereseaza sincer ca e circuitul de casa al Red Bull sau ce se mai zicea acolo. A fost frumos, toata lumea a fost incantata, punct.

    Sa vedem cum va fi in Russia: spectacol pe circuit, in tribune si altele, dar presimt ca va fi esec. Ideea cu circuitul stradal din SUA este ok, dar era frumos ori in L.A. ori printre zgarie-norii din Manhattan. Imola si Magny-Course nu stiu stiu de ce nu au loc in calendar, cel putin Imola a fost upgradat. MP al Americii l-as aduce ori la Indianapolis ori la Laguna Seca. Mie unul circuitul de la Austin nu imi place.

    Coreea de Sud, India si ce alte prostii de circuite mai vrea Bernie in calendar nu au ce cauta acolo. E ca si cum ai aduce F1 in Romania, toate astea sunt tari fara traditie in motorsport, si e greu de facut o traditie in conditiile in care fotbalul primeaza (cel putin la noi). Desigur, mi-ar placea sa merg la un MP al Romaniei (din motive de costuri), dar ce rost ar avea sa merg daca tribunele sunt goale (sau aproape goale) si lumea nu stie ce echipe sunt pe grila. Prefer sa fac o deplasare mai lunga (Hungaroring e cel mai aproape) unde lumea stie ce e aia motorsport si privesc o cursa cu entuziasm.

    Deasemenea Spa, Monza, Silverstone, Monaco si poate Nurburgring nu trebuie sa dispara niciodata din calendar. F1 trebuie dusa/pastrata in tarile in care exista traditie, fani, spectatori, nu acolo unde se incearca globalizarea sportului. In toate colturile lumii s-a auzit de F1, Schumacher si Senna dar nu toata lumea urmareste asta. Nu e cazul sa ducem sportul asta peste tot, atata timp cat nu are cine sa-l urmareasca.

    Dpmdv, un criteriu pentru stabilirea calendarului ar trebui sa fie spectacolul pe circuit si numarul de fani ce platesc bilet sa vada cursa.
    15 1
  • Din pacate Formula 1 in sine, a devenit strict o afacere si nu prea mai are de a face cu sportul. CVC Capital si Bernie urmaresc scopul financiar peste orice alte interese mai altruiste.
    Desi parerea mea este ca sunt foarte multi fani ai sporturilor cu motor, care in momentula acesta si-au pierdut interesul fata de noul concept existent. Poate ca o schimbare de conceptie, indreptata mai spre sport, daca nu ar fi privit totul strict contabil, s-ar mai slabi ceva suruburi si ar aparea din nou frumusetea sportului cu motor, ar creste numarul fanilor activi si evident ar creste pe termen mediu si lung si latura financiara.
    4 0
  • GrosJan
    idei isterice impotriva circuitelor istorice. Am inteles partea cu dpdvd comercial, totusi sper sa fie doar un mic santaj al lui Bernie sa mai scoata ceva bani de la ei si nu sa excluda Monza cu adevarat
    5 0
  • In 2016 nu o sa mai existi cotzcar batran si pervers. Cum sa scoti Monza din calendarul F1? Sau vrei sa duci toata competitia in Asia si Africa? Batran nebun ce esti.
    Ia auzi la el, sa scoata templul curselor de F1 din calendar.
    Acum ce ar mai urma, sa se retraga si teamul Ferrari?
    7 1
  • Si totusi F1 e foarte profitabila. Ori e Bernie foarte bun manager ori rabda spectatorul de F1 prea mult
    1 0
  • este un santaj murdar ,sa speram ca nu mai apuca 2016 si asa a facut praf f1
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru