Ecclestone confirmă prezenţa Franţei în calendarul pentru 2013

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 24.04.2012
Bernie Ecclestone a confirmat că a ajuns la un acord pentru ca Franţa să găzduiască din nou curse de Formula 1 începând din sezonul 2013 în alternanţă cu Marele Premiu al Belgiei.

Negocierile dintre Bernie Ecclestone şi reprezentaţii guvernului Franţei s-au încheiat cu succes la capătul mai multor luni de speculaţii cu privire la revenirea ţării în calendarul competiţional al Formulei 1.

Britanicul în vârstă de 81 de ani a dezvăluit pentru publicaţia Daily Telegraph că s-a înţeles cu francezii în privinţa taxei de participare, motiv pentru care contractul este gata să fie semnat.

"Înţelegerea a fost realizată. De fapt, am ajuns la o înţelegere privind termenii financiari cu David Douillet, ministrul sportului, încă de marţi (n.r - 17 aprilie). Încă mai discutăm câteva puncte cu privire la banii (n.r - generaţi) în jurul cursei, cum ar fi 'tu îmi dai asta, eu vreau asta' şi aşa mai departe. Dar, pentru mine, nu există niciun dubiu, totul se va rezolva", a declarat el.

Presa internaţională susţine însă că există încă câteva probleme. În primul rând, contractul va fi semnat doar după cel de-al doilea scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa din 6 mai, întrucât există varianta ca posibila nouă conducere a ţării să nu accepte termenii impuşi de Ecclestone.

În al doilea rând, circuitul de la Paul Ricard, pe care ar trebui să aibă loc Marele Premiu al Franţei, nu beneficiază de tribune permanente, element care ar putea afecta pregătirile pentru cursa de anul viitor.

Tocmai de aceea, unele surse afirmă că există şanse ca etapa să aibă loc în cele din urmă pe circuitul de la Magny Cours, care a găzduit Formula 1 până în 2008.

Via | SkySports | James Allen

Taguri: Ecclestone, Franta

Comentarii (2)

  • Bernie Money Man
    Orice ar fi el tot la bani trage si la 80 si ceva de ani e incredibil :)),dar totusi asta e trebuie sa acceptam situatia.Eu unul sunt destul de dezamagit de alternanta cu Spa care e pur si simplu circuitul cel mai frumos din calendar,care pur si simplu e o placere sa vezi masinile gonind prin padurea din Ardeni cu 300Kmh.Dar banii sunt pe primul loc si asta e.Sunt pozitiv asupra Paul Ricard,chiar avea neovie F1 de revenire in Franta acum cu 3 piloti in F1 si de alt circuit in afara de Magny-Cours.Dar ma gandesc oare dece trebuie neaparat alternanta asta?Nu mai bine scoate un circuit din calendar dau un exemplu Valencia si lasa Spa cu Paul Ricard?.Una peste alta asta e nu avem ce face atata timp ca nenea Bernie e acolo sef nu cred ca avem ce face.
    4 1
  • ba Spa, ba nu Spa
    Mare pacat ca nu va fi Spa-ul prezent in fiecare sezon. Este un circuit superb, plin de isotrie, unde s-au dat batalii frumoase intre mari titani a sportului. Dar... pentru Bernie nu conteaza istoria, legendele, frumusetea, ci banii. Asta e pentru Bernie Formula 1 - o afacere; doar o afacere, se pare ca.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru