Ecclestone: "Hamilton pilotează în stilul lui Ayrton Senna"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 17.06.2011
Bernie Ecclestone îl apără pe Lewis Hamilton după controversele provocate în ultimele etape şi susţine că acesta pilotează în stilul brevetat în F1 de regretatul Ayrton Senna.

Lewis Hamilton s-a aflat sub un cor de critici după prestaţiile de la Monaco şi Montreal, când a fost implicat în numeroase accidente cu rivalii săi, cele mai importante fiind cele cu Felipe Massa, Pastor Maldonado, Mark Webber şi Jenson Button.

Cu toate acestea, Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, a sărit în apăsarea fostului campion mondial, despre care nu ezită să afirme că are un stil de pilotaj asemănător cu cel al regretatului Ayrton Senna.

"Oamenii au greşit criticându-l pe Lewis. Cu toţii vrem să vedem piloţi combativi. Dacă analizăm ce s-a întâmplat şi ce performanţe au obţinut alţi piloţi, Hamilton apare foarte bine (n.r - în statistică), la fel ca Sebastian Vettel şi Jenson Button. Aşa că lăsaţi-l să fie combativ, pentru că asta fac oamenii ca el. Am fost un foarte bun prieten al lui Senna şi, dacă ne uitam la ce a făcut el, şi el a fost un pilot combativ, iar piloţii au trebuit să se dea din calea lui."

"Poate că Hamilton a făcut una sau două manevre suspencte, dar la fel au procedat mulţi alţi piloţi şi nimeni nu este interesat de ce se întâmplă în restul plutonului.

Aşa a fost întotdeauna. Am văzut mulţi piloţi combativi în Canada, iar Button a făcut o treabă super. Asta vor fanii să vadă", a declarat deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1 în cadrul unui interviu acordat publicaţiei britanice The Independent.

Via | The Independent

Comentarii (13)

  • ham
    cei ce acuza e ham sunt ipocriti din cauza ca vad doar ce face pustiu in canada si alti au acrosat dar nu sau uitat acolo din cauza ca au ceva cu ham...si mie imi place sa vad depasiri la limita regulamentului cum facea senna odata...si ii dau dreptate lui bernie...daca stai bine si te gandesti si senna a avut ff multe dispute suspecte cu alti piloti dar lumea la apreciat pt asta...asa trebuie sa il apreciem si pe ham ca face spectacol.
    21 17
  • Andrei Alexandru
    @Senna
    Diferenta dintre Senna si Hamilton este ca lui Senna ii reuseau depasirile nu pentru ca era mai rapid ci pentru ca vedea calea de urmat mai repede cat decat concurenta. Hamilton nu vede acea cale de urmat, doar spera ca adversarul va abandona si el va trece. Tot talentul sta in a depasi acel adversar fara ca el sa abandoneze, daca abandoneaza nu arata decat ca esti limitat ca talent, iar singul pct forte al lui Hamilton era ca se credea talentat. Destept este cel care castiga o lupta fara sa lupte o spune un general celebru, dar fanii care se amagesc cu spectacolul ieftin oferit de Hamilton stau bine doar la capitolul ignoranta.
    20 23
  • Mi se par porcarii toate aceste asemanari "Hamilton e noul Senna" "Vettel e noul Schumacher" "Perez e noul nu mai stiu cine"... Astea sunt articole pentru presa. Un adevarat fan al Formulei 1 il vede pe Hamilton ca pe Hamilton, nicidecum ca pe un urmas al lui Senna(pentru ca am jigni imaginea celebrului Ayrton). Fiecare pilot are calitatile sale, iar aceste asemanari sunt doar pentru a vinde ziarele si a-i pacali pe diferitii sustinatori ai lui Hamilton. Il jignim pe Senna daca spunem ca Hamilton are ceva in comun cu el. Il jignim pe Schumacher daca spunem ca Vettel are ceva in comun cu el.
    M-am saturat de presa asta de doi lei si de declaratiile unor bosorogi care urmaresc doar banii. Sa lasam legendele sa fie legende. Sa nu le mai calcam imaginea in picioare prin diferite asemanari!
    15 4
  • ctlnmihai
    Andrei Alexandru
    Ai dreptate..Deștept e pilotul care câștigă prin manevre gen Massa - Alonso Hockenheim 2010 sau Kimi - Massa China 2008 când Massa și respectiv Kimi și-au lăsat coechipierii să treacă fără nicio luptă deoarece primau interesele de echipă..Prefer spectacolul ..ieftin,, oferit de Hamilton decât manevre de genul acesta..Oricum la spectacol ieftin Ferrari a fost pe primul loc mai mereu
    16 14
  • raspuns
    http://www.youtube.com/watch?v=b1cPetMScHw si sunt multe altele te rog sa cauti si sa te uti cate depasiri are pustiul de ham pe langa alti asa zisi mari piloti de f1 cu 20 de ani inaintea lui..precum button,weber si acum mai bunul vettel care dupa mine sta in fata doar datorita masinii...

    dar stiu eu cum e cu haters must hate...vedeti doar cand greseste omul...
    10 7
  • Hamilton
    Hamilton este un pilot foarte bun,acel video dp youtube de la Miez arata doar o parte dintre depasirile lui.multi tot comenteaza in legatura cu Hamilton si cu stilul lui agresiv...in acest mod a castigat multe pozitii si a facut spectacol dar pt unii e prea greu sa recunoasca!
    11 5
  • LEWIS
    imi place ca s-au mai echilibrat fortele pe aici pe site, in sensul ca tot mai multi fani McLaren/Lewis ne mai intaresc pozitiile pe aici, noua mai vechilor sustinatori, de pe aceste meleaguri.

    Lasati-l pe mr. andrei alexandru, ca el este doar un fan rosu, de-o frustrare iesita din comun. Pentru el, cred ca mai degraba ura pentru Lewis, este factorul principal pentru care el urmareste F1, decat sa fie un sustinator al echipei sale preferate.
    11 8
  • mclaren
    sunt fan mclaren de cand eram un pustan...si tin cu echipa asta in orice fel de momente bune sau rele,cat despre piloti am mai multe preferinte dintre care si pe la alte echipe inafara de mclaren...cat despre hamilton il apreciez pt stilul lui care duce a senna...si acum sa clarific si aceasta afirmatie:senna are un stil de pilotaj care e des intalnit in cart mai agresiv cu multe contacte intre masini...si totusi a fost apreciat pt acest pilotaj acuma ma intreb cum de nu il suferiti pe ham cand are cam acelasi stil de pilotaj si pt cei care zic ca senna depasea fara sa scoata pe ceilalti din cursa va rog sa va uitati la cursele lui...
    3 4
  • Ctinmihai
    Daca un pilot HRT ar face ce face ham ai spune altceva. Nu ti-ar mai place spectacolul, nu? Ham se compara singur cu Senna, e atat de plin de sine incat nu-i vine sa creada ca il bate Button.
    5 6
  • ctlnmihai
    Bubu
    Nu știu dacă Hamilton s-a comparat cu Senna vreodată în primul rând.dacă își dorește să fie ca el e o altă discuție....Hamilton se luptă să câștige poziții pe circuit și apreciez orice pilot care face asta..El n-ar fi stat ca Alonso de exemplu 20 de tururi și mai mult în spatele lui Petrov la Abu Dhabi dacă s-ar fi luptat. pentru titlul mondial în 2010, și ar fi riscat mai mult.Deși mă bucur ca un fan Mclaren pentru victoria lui Button , anul acesta Hamilton a terminat de mai multe ori în fața lui Button ..singurele dăți când Button a terminat înaintea lui Hamilton a fost când acesta a avut diferite probleme..
    5 4
  • ctlnmihai
    Bubu
    Nu știu dacă Hamilton s-a comparat cu Senna vreodată în primul rând.dacă își dorește să fie ca el e o altă discuție....Hamilton se luptă să câștige poziții pe circuit și apreciez orice pilot care face asta..El n-ar fi stat ca Alonso de exemplu 20 de tururi și mai mult în spatele lui Petrov la Abu Dhabi dacă s-ar fi luptat. pentru titlul mondial în 2010, și ar fi riscat mai mult.Deși mă bucur ca un fan Mclaren pentru victoria lui Button , anul acesta Hamilton a terminat de mai multe ori în fața lui Button ..singurele dăți când Button a terminat înaintea lui Hamilton a fost când acesta a avut diferite probleme..
    5 4
  • L.H
    lewis,the last real race driver!adica pt cei care nu inteleg...capac,blana ...
    2 3
  • L H
    SE FACE O ADEVARATA CAMPANIE ANTI-HAMILTON,se vede de pe luna,cat despre capacitatile sale de pilot...vedeti ce a facut in toate anti-camerele f1 si cum i s-a impus de FIA sa piarda titlul din 2007 chiar la debutul sau...era ridicol sa castige titlul pe pista apoi sa fie penalizati in urma scandalului de spionaj pus la cale chiar de cei de la ferarri
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru