Ecclestone, ingrijorat ca Ferrari va parasi F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 21.05.2009
Bernie Ecclestone a marturisit ca este ingrijorat ca Ferrari va parasi Formula 1, insa spera ca acest lucru sa nu se intample.

Ferrari nu a reusit sa blocheze regulamentul tehnic pentru sezonul 2010 la Curtea de Justitie din Franta si si-a reafirmat intentia de a renunta la Formula 1 in cazul in care FIA nu revizuieste bugetul maxim.

Desi cu numai cateva zile in urma minimiza amenintarile Scuderiei, Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale competitiei, a dezvaluit pentru prima oara ca este ingrijorat de decizia pe care ar putea sa o ia cea mai titrata echipa din istoria F1.

"Sunt ingrijorat, nu vreau ca ei sa plece. Cred ca nimeni nu doreste asta. Trebuie sa asteptam sa vedem ce se intampla. Probabil ca cele mai multe echipe nu se vor inscrie", a declarat britanicul facand referire la deadline-ul de pe 29 mai in privinta inscrierilor pentru sezonul 2010.

Nemultumita de faptul ca FIA acorda o atentie mult mai mare noilor echipe din Formula 1 in detrmimentul celor care au scris istoria competitiei, Ferrari a catalogat competitia drept Formula GP3. "Este o opinie, nu-i asa?", a adaugat Ecclestone.

"Am avut mai mult de 70 de echipe care au venit sau plecat de cand a inceput F1. Singurii care au fost constanti au fost Ferrari, pentru ca ei au fost aici din prima zi. Asa ca nu vrem sa pierdem Ferrari".

Ecclestone este insa pesimist ca echipele vor reusi in cele din urma sa isi impuna punctul de vedere si sa modifice regulamnentul tehnic propus de FIA pentru anul viitor. "Este la fel cum era inainte. Ferrari trebuia sa aplice dreptul de veto la momentul potrivit. Daca cineva face ceva astazi, atunci ei trebuie sa-si exercite dreptul de veto pana luni, asa ca nimic nu s-a schimbat din punctul asta de vedere. Sa vedem ce se intampla".

Reprezentatii echipelor din Formula 1 se vor reuni vineri la Monaco pentru a decide masurile prin care vor incerca modificarea regulamentului, in contextul in care inscrierile pentru 2010 vor avea loc in perioada 22-29 mai.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • ctlnmihai
    Ecclestone, ingrijorat ca Ferrari va parasi F1
    Las ca are amintire o jacheta data de Ferrari..Se va uita la ea cand o sa duca dorul acestei echipe..Ciudata declaratie.el fiind omul care impreuna cu Mosley au distrus F 1
    0 0
  • AHA deci asa era ....
    Pana la urma F1 nu prea merge fara Ferrari .... "Singurii care au fost constanti au fost Ferrari, pentru ca ei au fost aici din prima zi. Asa ca nu vrem sa pierdem Ferrari".
    Sa-i zica si lu Max treaba asta poate nu-si mai baga picioarele chiar asa ...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Bernie
    Da sa vezi, si-a dat seama ca totusi lucrurile arata rau. Zici ca este un manager din Romania care nu stie cum arata o criza si nu stie ce sa faca. Formula 1 este un sport exclusivist, dedicat celor mai talentati piloti si constructori din LUME. Asta daca el nu stia. Masinile astea de Formula 1 sunt singurele masini adevarate de curse, restul sunt o gluma (exceptand GT si Le Mans + Raliuri), dar uite ca mai bine facem niste curse cu niste Dacia F1 GT. Si eu mi-as dori sa fie mai multe echipe in Formula 1 dar nu doresc echipe ca Auguri si ca Tyrell sau Minardi desi si acestea au o parte din ADN-ul Formulei 1 si mai grav este ca... imi este dor de Minardi si de Auguri. Dar 10 echipe care nu au nici o treaba cu Formula 1, asta chiar nu-mi doresc. Ferrari este pentru mine Formula 1 asa cum Formula 1 este Ferrari. Poate se trezesc astia 2 la realitate, ca vad ca abereaza mai rau ca politicieni din Romania, ceea ce este grav...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru