Ecclestone: "Mercedes ar fi trebuit să cumpere McLaren în 2009"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.05.2012
Bernie Ecclestone susţine că Mercedes ar fi trebuit să cumpere McLaren în 2009 în loc să-şi lanseze propria echipă pentru a primi bonusuri pentru semnarea Acordului Concorde.

Bernie Ecclestone nu intenţionează să cedeze la presiunile exercitate de Mercedes pentru a beneficia de un sistem de bonusuri financiare în schimbul semnării noului Acord Concorde.

Deţinătorul drepturilor comerciale consideră că producătorul german ar fi trebuit să cumpere echipa McLaren în 2009, atunci când deţinea deja 40% din acţiuni, în loc să achiziţioneze Brawn GP şi să-şi formeze astfel propria echipă.

"Ar fi putut prelua McLaren cu câţiva ani în urmă şi, dacă ar fi luat această decizie, nu ar fi fost în această situaţie. Sincer să fiu, la asta m-aş fi aşteptat", a declarat britanicul.

Mercedes este nemulţumită că nu este tratată la fel ca rivalii de la Ferrari, McLaren sau Red Bull în semnarea noului Acord Concorde, însă Ecclestone insistă că germanii nu merită să primească bonusuri ca urmare a prezenţei meteorice în Formula 1.

"Am mari dubii că Mercedes va pleca din F1. În acest moment sunt supăraţi pentru că simt că nu sunt trataţi în acelaşi fel ca şi Ferrari.

Comentariul nostru este simplu, tratăm Mercedes în exact acelaşi mod ca şi Ferrari. Toate aceste înţelegeri comerciale cu echipele sunt bazate pe durata în care au fost implicate în Formula 1 şi pe rezultatele obţinute în acest timp. Din păcate, Mercedes a fost în Formula 1 doar pentru câţiva ani", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (5)

  • Mercedes
    Eu le dau dreptate nemtilor. Ce e Red Bull si ce e Mercedes echipa pura care pentru a concura in F1 nu imprumuta nici o componenta de la "vecini" ba din contra. "Toate aceste înţelegeri comerciale cu echipele sunt bazate pe durata în care au fost implicate în Formula 1"- si pentru faptul ca motorul Renault, nu Red Bull, a castigat 2 campionate ii vedeti mai josnici pe cei de la Mercedes? Cate a facut/zis si cate mai face mosul asta de Ecclestone am ajuns sa sper ca F1 se va schimba in bine cand vor bate clopotele in urma sa.
    11 5
  • salut
    iarasi abereaza Bernie ca deobicei!
    Cum sa cumpere ceva Mercedes ce nu e de vanzare!
    Mclaren care acum isi consolideaza pozitia in industria auto,ca si constructor de masini de strada,nu ar fi vandut divizia de Formula1,cand aceasta este motorul afacerii!
    8 3
  • 90% din care dau dislike nici nu citesc macar comentariul.....saracie.
    5 2
  • @Davidenko
    Verifica doar "semnatura", procedura intalnita si pe la D.D. de pe "zeroTV" care cum vede pe cineva ca nu-l pupa-n fund (adica nu face parte din partidul lui) il numeste "ciocoi" fara argumente juste si adevarate ;)) daca i-am compara cu parlamentarii sau magistratii din ziua de azi ar trebui sa ne bucuram ca nu avem asa caractere cu asa functii in stat. :))
    3 1
  • Babalacul Enclestein toaca la fel ca o moara stricata. E prea ingamfat sa recunoasca meritele unei echipe. Prea se crede buricul Pamantului. Sper sa dispara odata hidosenia din F1 ca m-am saturat de el ca de mere padurete.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru