Ecclestone se implică în salvarea cursei de la Nurburgring din 2013

de Daniel Popescu
Joi, 19.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone este pregătit să renunţe anul viitor la taxa de participare solicitată circuitului de la Nurburgring pentru ca Marele Premiu al Germaniei să rămână în calendarul Formulei 1.

Esential 2017 este anul in care expira contractul circuitului de la Nurburgring pentru cursele de Formula 1
Viitorul Marelui Premiu al Germaniei din sezonul următor, care ar trebui să se desfăşoare pe circuitul de la Nurburgring, este din nou în pericol după ce proprietarul circuitului a anunţat că se pregăteşte să depună actele pentru insolvenţă din cauza dificultăţilor financiare şi a neînţelegerilor cu promoterul evenimentelor.

Problemele s-au acutizat după ce Comisia Europeană a refuzat să permită statului german să acorde sprijin financiar circuitului, însă Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale, speră să păstreze Nurburgring în calendar. Britanicul în vârstă de 82 de ani este dispus să renunţe la taxa de participare solicitată germanilor cu condiţia să primească toate veniturile obţinute de circuit cu ocazia Marelui Premiu al Germaniei.

"Vom face tot ce este fezabil din punct de vedere comercial pentru a păstra Marele Premiu al Germaniei în calendar, atât la Hockenheim, cât şi la Nurburgring.

Dacă nu este posibil, vom discuta cu cei de la Hockenheim pentru a vedea ce pot face ei", a declarat el pentru publicaţia AutoBild.

Nurburgring are contract să găzduiască Formula 1 în anii impari până în 2017, în timp ce Hockenheim este prezent în calendar până în 2018 în anii pari.

Intenţia lui Ecclestone de a păstra Germania în calendar este una mai puţin obişnuită pentru Ecclestone, care a declarat în mai multe rânduri că Europa va rămâne cu cel mult cinci curse în calendar. Atitudinea sa s-a schimbat însă după ce debutul Marelui Premiu al Americii de la New Jersey programat pentru 2013 a fost deja amânat cu un an, iar Singapore solicită o reducere a taxei de participare pentru prelungirea contractului scandent la sfârşitul anului.

Via GMM

Comentarii (1)

  • Formula 1 fara un Silverstone, Hockenheim (cum era inainte), sau Monza e.. degeaba.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru