Ecclestone sugerează că Franţa a pierdut şansa de a reveni în Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.05.2012
Bernie Ecclestone susţine că Franţa a ratat numeroase oportunităţi de a semna contractul pentru revenirea în F1 şi dă asigurări că Nurburgring va rămâne în calendar pe termen lung.

Şansele ca Marele Premiu al Franţei să revină în Formula 1 în 2013 prin intermediul unei curse pe circuitul de la Paul Ricard au scăzut dramatic în ultima perioadă.

Bernie Ecclestone susţine că francezii au tergiversat semnarea contractului, atât în perioada în care Nicolas Sarkozy a fost preşedinte, cât şi după ce Francois Hollande a preluat conducerea ţării după alegerile din luna mai.

"Francezii au avut oportunitatea pentru a realiza asta, dar nu au profitat de ea. A fost o miză politică. Nu ştiu dacă ar fi fost diferit în cazul în care Sarkozy ar fi fost reales, pentru că nu au semnat cât timp a fost la conducere. Au avut contractul şi tot ce trebuia să facă era să-l semneze. Oricum, nu au ajuns niciodată la un acord cu Paul Ricard, dar ar fi fost nevoie de investiţii pentru a construi tribune, iar Paddock Club nu este suficient de mare", a explicat britanicul.

De asemenea, Marele Premiu al Germaniei de la Nurburgring risca să fie exclus din calendar după ce autorităţile locale au schimbat compania care gestionează circuitul.

Totuşi, Ecclestone a dat asigurări că va prelungi contractul pentru Formula 1 imediat ce autorităţile vor rezolva problema cu promoterul cursei.

"La Nurburgring a fost o problemă internă cu promoterul. Contractul lor a expirat, aşa că îl vom reînnoi atunci când vom şti cu cine să îl reînnoim. Sunt bucuros să fac asta", a mai precizat el.

În plus, Ecclestone crede că alte două curse au viitorul asigurat în Formula 1. este vorba despre Canada, ai cărui organizatori au fost anunţaţi că trebuie să aducă îmbunătăţiri, şi Coreea de Sud, în ciuda problemelor financiare înregistrate de ţară din Asia.

Via | ESPNF1

Comentarii (1)

  • no-name
    Ce o fi notat oare pe spatele telefonului?
    Nu se vede complet ce scrie.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru