Echipele au obţinut peste 650 de milioane de dolari din drepturile TV în 2010

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 06.04.2011
Echipele au primit 658 de milioane de dolari ca parte pentru drepturile TV ale Formulei 1 aferente sezonului 2010.

Formula One Administration (FOA), compania care deţine drepturile comerciale ale Formulei 1 în numele fondului de investiţii CVC Capital Partners, a publicat raportul financiar pentru anul 2010.

Datele arată că FOA a plătit echipelor 658 de milioane de dolari pentru cele 50% din drepturile TV pe care le deţine, suma în creştere de la cele 544 de milioane de dolari obţinute anul trecut, în primul rând datorită noului Acorde Concorde şi a creşterii numărului de echipe de la 10 la 12. 

Între timp, veniturile totale ale FOA au crescut anul trecut la 1.082 miliarde de dolari, ca urmare a extinderii calendarului competiţional cu cursele din Coreea de Sud şi Canada.

Începând din acest sezon, FOA a cedat gestionarea drepturilor TV unei noi companii, Formula One World Championship (FOWC), controlată tot de CVC Capital Partners şi reprezentată de Bernie Ecclestone. FOWC, FIA şi echipele trebuie să semneze un nou Acord Concorde după 2013, iar principalul punct de reper va fi solicitarea echipelor de a primi 75% sau chiar 80% din drepturile TV, comparativ cu numai 50% cât primesc în prezent.

Via | Adam Cooper

Taguri: FIA, FOA, FOWC, drepturi TV

Comentarii (1)

  • Drepturi TV
    sa nu vadă mitica de la liga ca vrea și el pentru caricatura lui de campionat
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru