Echipele au probleme software cu unitatea ECU furnizată de McLaren

de Daniel Popescu
Joi, 21.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mai multe echipe şi-au exprimat nemulţumirea pentru o serie de erori cauzate de ultima versiune de software a unităţilor ECU furnizate de McLaren.

Nu am putut 'vorbi' cu monopostul nostru.

Dickie Stanford
Team Manager Williams
Fiecare echipă din Formula 1 utilizează un dispozitiv numit Electronic Control Unit (ECU) furnizat de McLaren care asigura preluarea daterlor de pe monoposturi şi analizarea acestora.

McLaren a decis să facă un update de software înaintea testelor cu scopul de a se pregăti pentru introducerea noilor motoare V6 de 1.6 litri în sezonul următor, însă acesta a început să provoace probleme pe parcursul primelor două zile de teste de la Barcelona.

Practic, numeroase echipe au fost în imposibilitatea de a obţine date de pe monoposturi, astfel că piloţii acestora au concurat fără să poată trage concluzii directe cu privire la comportamentul monoposturilor. Cei mai nemulţumiţi au fost cei de la Red Bull Racing, dar problemele au fost confirmate şi de oficialii Williams şi Ferrari.

Pentru a remedia situaţia, McLaren a decis să renunţe la update-ul software şi să ofere tuturor echipelor versiunea de software de la sfârşitul anului 2012, până când va găsi o revoltare la update-ul pentru acest sezon.

Via GMM

Comentarii (4)

  • "până când va găsi o revoltare la update-ul pentru acest sezon." - o revoltare? :)
    10 0
  • sa sune la furnizor ca probabil ei au toate datele primite prin telemetrie.
    1 0
  • bobitza
    @Radu: nu suntem la peluza, am inteles toti despre ce este vorba.
    0 1
  • bernie
    Asta este un santaj ordinar al celor de la Mclaren cu scopul de a impiedica celelalte echipe sa obtina datele telemetrice ptr dezvoltarea monoposturilor.Ei au avut sigur ecu-ul ala de anul trecut si sigur au obtinut datele necesare ptr ei.Ce rost avea sa distribuie celorlalte echipe un ecu la care ei lucreaza ptr 2014 cand de fapt avem in fata un intreg sezon 2013.Aveau tot anul la dispozitie sa dezvolte ecu-ul ala ptr 2014.Uite asa si-au creat un avantaj necinstit.Rusine mclaren.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru