Echipele de Formula 1 solicită anularea cursei din Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 08.06.2011
Echipele au solicitat FIA să anuleze Marele Premiu al statului Bahrain din acest sezon, şi nu să-l amâne pentru luna decembrie, aşa cum s-a vehiculat iniţial.

Publicaţia britanică Autosport a dezvăluit marţi seară că echipele au trimis o scrisoare forului mondial prin care refuză să concureze în Bahrain în 30 octombrie, lăsând însă în acelaşi timp uşa deschisă pentru reprogramarea etapei în luna decembrie.

Contrar acestor informaţii, postul britanic de televiziune BBC susţine că echipele au cerut în scrisoare anularea definitivă a cursei pentru acest sezon, invocând motive logistice şi faptul ca prelungirea sezonului până în luna decembrie "ar fi de nesuportat pentru angajaţii noştri". Scrisoarea nu face nicio referire la situaţia politică tensionată din Bahrain, care a condus la amânarea cursei programată iniţial pentru 13 martie în deschiderea noului sezon.

În schimb, echipele solicită forului mondial ca Marele Premiu al Indiei să revină în calendar în 30 octombrie, aşa cum fusese programat iniţial, pentru ca sezonul să se încheie în 27 noiembrie cu Marele Premiu al Braziliei.

FOTA a refuzat să facă publică scrisoarea pe care a trimis-o forului mondial, iar un purtător de cuvânt al organizaţiei a refuzat să intre în detalii specifice.

"Echipele au discutat calendarul pentru 2011 în cadrul FOTA şi şi-au exprimat opiniile în mod privat într-o scrisoare trimisă către FIA, Formula One Management şi organizatorii Marelui Premiu al statului Bahrain. Prin urmare, ar fi nepotrivit să facem comentarii suplimentare în acest moment", a declarat un purtător de cuvânt al FIA pentru jurnalistul britanic Jonathan Noble.

În urma deciziei FOTA, FIA nu are altă alternativă decât să anuleze Marele Premiu al statului Bahrain şi să reprogrameze cursa din India în 30 octombrie, ca urmare a faptului că orice modificare a calendarului în timpul sezonului are nevoie de acordul scris al fiecărei echipe.

Via | BBC Sport | Jonathan Noble

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru