Echipele de top ar putea iniţia o competiţie paralelă cu F1

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 08.05.2011
Presa internaţională speculează că echipele de top ar putea negocia cu News Corporation crearea unei competiţii paralele cu Formula 1.

Anunţul oficial făcut recent de News Corporation privind intenţia de a cumpăra drepturile comerciale ale Formulei 1 de la fondul de investiţii CVC Capital Partners a atras inevitabil şi interesul echipelor.

Acestea simt oportunitatea de a deveni coproprietari ai Formulei 1 împreună cu News Corpoation, însă Bernie Ecclestone a exclus sâmbătă această ipoteză şi susţine că CVC nu doreşte să vândă Marele Circ.

Totuşi, Ferrari, McLaren, Red Bull Racing şi Mercedes GP se vor întâlni în 14 mai la Stuttgart cu reprezentaţii News Corporation pentru a discuta o posibilă colaborare, iar presa internaţională speculează că echipele de top analizează posibilitatea de a crea o competiţie paralelă cu Formula 1 împreună cu gigantul media deţinut de miliardarul american Rupert Murdoch.

În replică, Bernie Ecclestone consideră că CVC este cel mai bun proprietar pentru Formula 1. "Sper ca aceşti oameni să-şi revină. Echipele ar trebui să fie fericite să aibă pe cineva ca CVC care nu vinde oamenilor nepotriviţi, care încearcă să menţină un nivel bun pentru ele şi mă sprijină pe mine să pot merge la muncă şi să câştig bani pentru echipe", a declarat britanicul în vârstă de 80 de ani.

Ecclestone susţine că CVC nu va vinde Formula 1 pentru că News Corporation utilizează un model de tip pay-per-view pentru produsele sale, inclusiv pentru televiziunea germană Sky, care transmite cursele de Formula 1 contra-cost.

Explicaţia este că audienţa curselor ar scădea foarte mult, iar echipele nu ar mai găsi sponsori, ceea ce ar reprezenta o adevărată "sinucidere".

"Murdoch nu are nimic care să facă audienţa, dar F1 ar fi bună pentru asta. Au încercat să cumpere drepturile TV de la noi de mult timp, dar nu o vor face pentru că nu au televizuni free-to-air. Au servicii pe bază de plată. Sky face o treabă incredibilă, dar nu au audienţă. Cu aceste cifre ar fi aproape imposibil pentru echipe să găsească sponsori. Asta ar fi sinucidere. CVC a dat răspunsul. Sunt acţionarii majoritari şi nu vor să vândă. Este 100 sigur", a mai precizat el.

Via | Formula1.com

Comentarii (1)

  • Ce ma bucur!!
    Abia astep sa fie libere echipele ca in trecut-sa evolueze fiecare liber!!Sa nu existe restrictii in evolutie...Sa dezvolte fiecare ce motor vrea -nu motoare identice sistemul KERS mai au un pic si fac ca la NFS..cu butelie :)) Libertate in dezvoltarea monoposturilor asta vreau-fiecare cu ce are!!
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru