Echipele de top vor analiza viitorul Formulei 1 în 14 mai

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 05.05.2011
Ferrari, McLaren, Mercedes GP şi Red Bull se vor întâlni la Stuttgart în 14 mai pentru a discuta despre viitorul Formulei 1.

Formula 1 traversează o perioadă de tranziţie înainte de câteva schimba majore care urmează să intre în vigoare începând din sezonul 2013.

Întrucât datele exacte ale acestui proces sunt în mare parte neclare, reprezentanţii a patru dintre echipele de top se vor reuni la Stuttgart în 14 mai pentru a analiza impactul acestuia asupra Formulei 1, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia britanică Daily Telegraph.

Astfel, Ferrari, McLaren, Mercedes GP şi Red Bull Racing vor analiza peste ceva mai mult de o săptămână trei aspecte esenţiale ale competiţiei: noul Acord Concorde care trebuie să intre în vigoare din 2013, prin care echipele speră să obţină cel puţin 75% din banii proveniţi din drepturile TV, noul regulament tehnic care prevede trecerea la motoare turbo în patru cilindri de 1.6 litri, precum şi interesul manifestat de News Corporation şi fondul de investiţii Exor pentru achiziţionarea F1 de la actualul proprietar CVC Capital Partners.

Ultimul capitol ar putea fi şi cel mai discutat, întrucât Ferrari este implicată într-o posibilă tranzacţie ca urmare a faptului că Exor deţine 30% din acţiunile Fiat, compania-mamă a Căluţului Cabrat.

Pe de altă parte, nu este exclus ca echipele de top să fie interesate să se alăture consorţiului News Corporation - Exor pentru a deveni coproprietari ai competiţiei.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (1)

  • Ar fi cea mai mare greseala ca F1 sa ajunga la americani. Ar face din competitie o paranghelie tipic lor. F1 place lumii tocmai pt ca este conservatoare. Orice schimbare nu va face decat rau sportului.
    16 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru