Echipele discuta la Monaco pe tema regulamentului tehnic

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 24.05.2009
Sefii echipelor din Formula 1 s-au reunit in aceasta dimineata la Monte Carlo pentru o noua discutie legata de regulamentul tehnic pentru sezonul 2010.

Negocierile de vineri dintre echipe si FIA nu au avut niciun rezultat concret, in ciuda faptului ca ambele parti au apreciat intalnirea drept "constructiva".

Situatia regulamentului tehnic pentru anul viitor ramane astfel incerta, iar echipele, reunite sub umbrela Formula One Teams' Association, incearca sa gaseasca o solutie concreta pentru a nu parasi competitia.

In acest sens, FOTA s-a reunit in aceasta dimineata la ora 12:00 (ora Romaniei) pentru o noua serie de discutii, echipele incercand sa gaseasca noi solutii pe care urmeaza sa le propuna forului mondial.

Speculatiile aparute pe parcursul zilelor de vineri si sambata referitoare la modul in care va fi implementat bugetul maxim sau chiar la o posibila amanare a acestuia pentru 2012 nu s-au conceretizat pana acum.

Totusi, potrivit unor informatii dezvaluite de publicatia Autosport, echipele ar putea decide in corpore sa se inscrie in sezonul 2010 pana la expirarea termenului limita de pe 29 mai, insa numai prin semnarea unei anexe care sa stipuleze ca vor concura anul viitor doar daca regulamentul tehnic va fi modificat conform dorintelor lor.

O astfel de solutie ar putea reprezenta o adevarata gura de oxigen pentru echipe, care ar avea mai mult la dispozitie pentru a ajunge la o intelegere cu FIA.

De asemenea, se speculeaza ca echipele doresc eliminarea anumitor cheltuieli din bugetul maxim, precum si o reducere a bugetului mai putin abrupta decat cea propusa de FIA.

Va reamintim ca Ferrari, Toyota, Renault, Red Bull Racing si Toro Rosso au amenintat in ultimele doua saptamani ca se vor retrage din Formula 1 daca FIA nu va modifica regulamentul tehnic pentru 2010, care prevede printre altele implementarea unui buget maxim anual de 40 de milioane de lire sterline.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru