Echipele rivale, nemulţumite de testul Ferrari de la Fiorano

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 24.06.2010
Presa britanică susţine că mai multe echipe din Formula 1 sunt nemulţumite de testul efectuat recent de Ferrari pe circuitul de la Fiorano.

Testele din timpul sezonului au fost interzise în Formula 1 începând din sezonul 2009, ca măsură suplimentară pentru reducerea costurilor.

Totuşi, potrivit regulamentului, fiecare echipă are la dispoziţie un număr limitat de zile în care poate efectua teste pe circuit în scopuri publicitare. Ferrari a profitat din plin de această "portiţă" din regulament şi a testat recent la Fiorano monopostul F10, echipat cu un nou sistem de evacuare.

Deşi testul a fost perfect legal din punct de vedere al regulamentului, publicaţia britanică Daily Telegraph susţine că echipele rivale sunt nemulţumite de această situaţie, considerând că Ferrari a obţinut un avantaj strategic în faţa celor de la Red Bull şi McLaren.

Totuşi, singurul mod de a contracara este de a organiza la rândul lor mai multe zile de teste în scopuri publicitare, pentru a evalua viitoarele îmbunătăţiri ale monoposturilor.

Via | Crash.net

Comentarii (12)

  • .
    :))
    5 4
  • rayn380
    teste ascunse
    Sa vedeti ce de campanii publicitare mascate vor incepe toti si asta din pricina celor de Ferrari, care intotdeauna sunt mai cu motz. Tot timpul gasesc oportune momentele de a turna un spot publicitar in momentul in care introduc si ceva nou. Cum naiba de se intersecteaza cele doua, nu-mi dau seama. Cert este ca vor aparea ceva scantei, iar ceilalti angrenati la nivel inalt, vor face acelasi lucru ca si Ferrari
    6 13
  • fan rosu
    caii si prostii
    nici nu e nevoie sa intelegi tu, lasa ca inteleg altii
    11 7
  • andrei
    publicaţia britanică Daily Telegraph
    Eu n-am vazut nimic oficial, in afara de barfe de gazeta. Sa vedem un comunicat al vreunei echipe nu povesti cu alba ca zapada!
    12 3
  • @rayn380
    E clar ca au profitat de regulament si au facut teste... Regulamentul fiind acelasi pentru toti nu inteleg de ce esti deranjat.....si Mclaren au tot dreptul sa faca asta.
    In plus daca ar fi permise si cateva teste poate si Schumacher ar dispune de un monopost competitiv si ar arata ca poate mult mai mult decat s-a vazut pana acum...poate nu sa castige campionatul dar oricum...
    11 2
  • salutare
    din cate stiu,treaba asta cu testele,e ceva de felul urmator:DA,ai dreptul sa faci timp de o zi anumite teste,DAR doar in linie dreapta si pe un circuit ales de FIA,si sub stricta lor supraveghere.
    Cred ca de echipele sunt nemultumite,pentru ca Ferrari au facut aceste teste pe circuityul lor de la Fiorano si nu s-au limitat,la a face teste doar pe linie dreapta!!!!
    4 8
  • Villeneuve51
    esti cumva oficial FIA?
    Pai din cate stii tu da, dar nu inseamna ca asa si e, mai documenteaza-te si apoi da-ti cu parerea . Apropo, care sunt echipele care protesteaza? Cand va iesi un comunicat oficial cu subiect si predicat da, puteti comenta argumentat.
    7 4
  • xiorel123
    @Villeneuve51
    Apreciabila gandire+frumoasa replica=nota 10 ;)
    5 2
  • @mad79
    Testele in linie dreapta sunt separate de testele in scopuri publicitare. Asa cum le spune si numele, testele in linie dreapta se efectueaza in scop aerodinamic pe o linie dreapta, iar cele publicitare pot fi efectuate pe orice tip de circuit.
    6 1
  • ringo star
    d-le
    ce ai mai omule de stresezi in halul asta!
    1 4
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Baieti sincer sunteti rai... mai ales daca chiar credeti ca fanii McLaren stiu regulamentul dupa care se ghideaza Formula 1. Sincer sunteti rai. Eu cred ca fanii McLaren nici macar nu stiu ca exista un regulament...

    "DAR doar in linie dreapta si pe un circuit ales de FIA,si sub stricta lor supraveghere' - fraza asta este pur si simplu bestiala... mai pentru "acuratetea" informatiilor... total gresite... dar nu asta conteaza :) Probabil ca cei care fac teste pe pistele drepte din aeroporturi... nu sunt sub stricat supraveghere a celor de la FIA :P

    Cat despre cei de la Ferrari, bravo lor. Au efectuat un test cand aveau nevoie de acel test (un test perfect legal) si sper ca a fost un test cu rezultate promitatoare :)
    5 3
  • @neogalaxy
    Ce ma amuza e ca Ferrari nu tin pasul cu Mclaren in ciuda faptului ca tifosii au avut mult mai mult timp la dispozitie pt. F10 + testele astea care mi se pare prostie pe fata . A zis bine rayn380 . Adica de ce ei sunt mai cu mot si fac teste in scopuri publicitare(cica) ? in loc sa isi vada de treaba lor ei cauta "portite" de astea in regulament si din cauza asta cred ca au o masina asa buna . Eu presimt ca Ferrari nu vor face mare branza cu upgrade-ul asta de care tot zic de vreo 2 curse .
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru