Echipele vor să devină coproprietari ai Formulei 1

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 07.05.2011
Echipele de top sunt interesate să devină coproprietari ai Formulei 1 în cazul în care News Corporation şi Exor vor cumpăra competiţia de la CVC Capital Partners.

Interesul oficial manifestat de gigantul media News Corporation şi fondul de investiţii Exor pentru achiziţionarea drepturilor comerciale ale Formulei 1 a stârnit şi dorinţa echipelor de a beneficia de pe urma unei posibile tranzacţii.

În paddock-ul de la Istanbul, FOTA a confirmat prin vocea preşedintelui Martin Whitmarsh că echipele sunt interesate să achiziţioneze o parte din drepturile comerciale ale competiţiei ca măsură pentru mărirea veniturilor şi stabilizarea Formulei 1.

"Cred că este de dorit ca echipele să deţină drepturile comerciale. Pentru cele mai multe echipe, cine le deţine nu este cea mai mare problemă. Cred că vrem stabilitate, vrem oameni care să investească în viitor şi avem nevoie de o distribuire apropiată (n.r - a veniturilor) pentru echipe. Atunci cred că echipele trebuie să se gândească dacă vor să fie implicate într-un model de proprietate în viitor, dacă actualii proprietari vor să vândă. Bănuiesc că vor dori la un moment, dar trebuie să vedem", a declarat şeful echipei McLaren.

Principalul motiv pentru care echipele doresc să devină coproprietari ai Formulei 1 este o distribuire mai bună a veniturilor, în condiţiile în care FOTA speră să obţină minim 75% din banii din drepturile TV începând din 2013, comparativ cu un procent de numai 50% în prezent.

Cele 12 echipe vor discuta despre intenţiile News Corporation în cadrul unei întâlniri ce va avea loc duminică la Istanbul, iar McLaren, Ferrari, Red Bull Racing şi Mercedes GP se vor întâlni în 14 mai la Stuttgart cu acelaşi obiectiv.

De asemenea, nu este exclus ca News Corporation să aibă un reprezentat la discuţiile de la Stuttgart.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • salutare
    exista o clauza in actualul Acord Concorde,care interzice echipelor sa necocieze cu o terta parte inainte de iulie anul viitor,asa ca aceste discutii pot fi doar la nivel de tatonare!
    insa sa nu uitam un provebr"drumul spre iad,e pavat cu intentii bune",ma gandesc ca nu cumva aceasta 'oferta'in care se specifica,ca echipele ar putea deveni proprietare,sa nu fie o simpla miscare de tactica,prin care echipele sa fie prinse intr-o tranformare a F1!
    Va fi bine cu News Corp sau nu,ramane de vazut,dar clar Exor nu ar avea ce sa caute acolo,pentru ca reprezinta un comflict de interese,fiind si actionar al Ferrari!
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru