Echipele vor să testeze noile pneuri în această vară

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.06.2010
Ross Brawn susţine că echipele vor avea oportunitatea de a testa noile pneuri pentru sezonul 2011 în această vară şi la începutul iernii.

Echipele din Formula 1 nu au decis încă numele noului furnizor de pneuri pentru sezonul 2011, însă speră să găsească rapid soluţii pentru evaluarea noilor specificaţii.

Potrivit lui Ross Brawn, şeful echipei Mercedes GP, o sesiune de teste ar putea avea loc în această vară, urmată de alta la începutul iernii. Totuşi, britanicul a evidenţiat faptul că testele trebuie efectuate de actualul staff, pentru a evita crearea unui departament specific pentru teste.

"Indiferent cine va fi noul furnizor, trebuie să existe teste şi cred că vor fi organizate câteva sesiuni la sfârşitul verii şi la începutul iernii. Dar trebuie să acomodăm testele cu actualele echipe pe care le avem, pentru că nu ne permite să reconstruim echipele de teste din nou", a declarat britanicul.

Astfel, una dintre sesiuni ar putea avea loc la sfârşitul lunii august, atunci când în Formula 1 va exista o pauză de 4 săptămâni între Marele Premiu al Ungariei şi Marele Premiu al Belgiei.

De asemenea, a doua sesiune ar urma să aibă loc imediat după încheierea actualului sezon competiţional la jumătatea lunii noiembrie, cel mai probabil pe circuitul din Abu Dhabi.

În ceea ce priveşte specificaţiile pneurilor, Brawn susţine că noile cauciucuri vor fi foarte asemănătoare cu cele furnizate în acest sezon de Bridgestone, motiv pentru care acestea nu vor ridica bătăi de cap în privinţa dezvoltării monoposturilor pentru anul viitor.

"Echipele au produs împreună specificaţiile tehnice ale pneurilor pe care le vor. Există un document la care am colaborat, ceea ce înseamnă că exista o singură directiva către noul furnizor în privinţa pneurilor necesare. Asta înseamnă că putem continua dezvoltarea monoposturilor noastre. Maşinile noastre sunt desenate în jurul actualelor pneuri pentru că nu avem alte informaţii. Cred că toată lumea vrea pneuri cu caracteristici similare cu ale actualelor pneuri. Dacă tipurile de pneuri vor fi aceleaşi este o altă problemă", a mai precizat el.

Pirelli este principalulfavorit să furnizeze pneuri în Formula 1 începând din sezonul 2011, însă se vehiculează că italeinii vor oferi doar trei componente de cauciucuri, comparativ cu cele 4 disponibile în acest an.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru