Robo-taxi japonez: Nissan a prezentat un model Leaf complet autonom, care va fi testat din 2018

de Petre Barac
Joi, 07.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a prezentat un model Leaf complet autonom, robo-taxi-ul care urmează să fie testat pe străzile orașului japonez Yokohama începând din 2018.

În luna septembrie, Nissan a lansat noua generație a electricei Leaf cu o autonomie de 378 de kilometri și e-Pedal, versiunea Nissan a tehnologiei care te ajută să oprești mașina fără pedala de frână.

Japonezii vor prezenta și o versiune mai puternică, cu o mai mare capacitate a bateriei, până la sfârșitul anului 2018.

Totodată, Nissan a prezentat acum și o versiune modificată Leaf, cu tehnologii complet autonome. "Easy Taxi" este un robo-taxi pe care clienții pot să îl folosească să ajungă la destinația dorită prin intermediul unei aplicații pentru smartphone. Mașina va fi testată pe străzile orașului Yokohama, începând de anul viitor.

În cazul în care proiectul se bucură de succes, niponii vor să extindă serviciul pentru publicul larg.

"Easy Ride" este rezultatul colaborării dintre Nissan și firma DeNA, care dezvoltă împreună tehnologii autonome începând din 2017.

Via Insideevs

 

Comentarii (1)

  • Bravo nissan(-renault-mitsubishi).
    Dupa ce s-a tot anuntat ca multe firme dau tarcoale ideii de robo-taxi, nissan se pare ca a fost primul care a iesit cu el pe piata.
    Sa vedem acum care guverne vor avea curajul sa-i permita sa circule. Si cand spun de curaj ma refer nu la accidente ci la diminuarea multor locuri de munca (atentie taximetristii) si impozite pe masini personale.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru