Viitorul Nissan Leaf va fi un SUV electric: design inspirat de Ariya

de Tiberiu Safta
Luni, 04.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor surse apropiate mărcii, cea de-a treia generație Nissan Leaf va fi un SUV electric în loc de un hatchback, cum este în prezent. Noul model urmează să fie lansat la finele anului viitor și va avea un design inspirat de Nissan Ariya.

Mai devreme în acest an au apărut speculații că Nissan Leaf ar urma să fie retras din gama constructorului japonez și să fie înlocuit cu un SUV. Acum, se pare că niponii nu vor mai renunța la numele Leaf, deoarece viitoarea generație a modelului electric va fi transformat într-un SUV.

Potrivit unor surse apropiate mărcii nipone, viitorul model va avea un design al caroseriei inspirat de Nissan Ariya și de conceptul Chill-Out, prezentat în 2021. Mai mult, viitorul Leaf va fi bazat pe platforma CMF-EV, prezentă la modelele Ariya și Renault Megane E-Tech. Astfel, Nissan Leaf va primi, pentru prima dată, o platformă dedicată în loc de una derivată dintr-o arhitectură creată pentru modele cu motoare convenționale, așa cum este până în prezent.

Viitoarea generație Nissan Leaf va primi baterii dezvoltate de compania chineză Envision și vor avea o densitate a energiei mărită cu 30% față de acumulatorii modelului actual. Noul model va fi produs în Marea Britanie, la uzina Nissan de la Sunderland.

Acolo vor fi produse și versiunile electrice ale lui Juke și Qashqai.

Lansarea oficială a noului Nissan Leaf va avea loc la finalul lui 2024.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • Andrei
    Nasol. De parcă era nevoie de încă un SUV.
    5 1
  • Banditos
    SUV-urile se vand. Una e ce vreti voi, alta ce vrea majoritatea.
    0 1
  • Mircea Badea
    aduce a cocean mai mult..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru