Echipele vor testa pneurile de ploaie în ianuarie la Paul Ricard

de Daniel Popescu
Duminica, 26.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a invitat echipele să participe la o sesiune de teste la Paul Ricard în 25-26 ianuarie, când circuitul va fi stropit artificial pentru evaluarea pneurilor de ploaie.

Esential 2 zile va dura sesiunea de teste pentru pneuri de ploaie
Pirelli a reuşit să obţină permisiunea de a efectua o sesiune de teste dedicată evaluării celor două compoziţii de pneuri de ploaie oferite în Formula 1.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Motorsport, echipele vor fi invitate să participe la o sesiune de teste la Paul Ricard în perioada 25-26 ianuarie, iar circuitul va fi stropit artificial pentru evaluarea pneurilor intermediare şi de ploaie. Totuşi, testul va fi dedicat pneurilor, întrucât echipele vor utiliza doar monopostul din sezonul 2015 fără posibilitatea de a introduce modificări.

"Planul este să mergem la Paul Ricard în ianuarie. Trebuie să mergem pe un circuit controlat unde apa este aplicată consistent. Este unul dintre puţinele locuri în care un test în ianuarie este în regulă din punct de vedere al vremii. Avem nevoie de un singur monopost pentru acest test, dar am invitat pe toată lumea şi, dacă vor toţi să vină, este bine", a declarat Paul Hembery, directorul de motorsport al Pirelli.

Ulterior, echipele vor aştepta până în luna martie pentru cele două sesiuni oficiale de teste premergătoare noului sezon, care vor avea loc pe circuitul de la Barcelona.

De asemenea, echipele încearcă să găsească o soluţie şi pentru introducerea a două sesiuni de teste de câte două zile în timpul sezonului, la fel ca în acest an.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru