F1: Acesta este noul monopost Alphatauri pentru sezonul 2023

de Tiberiu Safta
Duminica, 12.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipa italiană Alphatauri a dezvăluit monopostul AT04 pentru sezonul 2023. Mașina aduce o grafică nouă și un sponsor nou, iar linia de piloți este alcătuită din Yuki Tsunoda și Nyck de Vries.

Italienii de la Alphatauri au prezentat oficial noua lor grafică pentru sezonul 2023 de Formula 1 în cadrul unui eveniment organizat la New York. Noul monopost al echipei cu sediul la Faenza este botezat AT04 și aduce o grafică nouă față de mașinile precedente.

Astfel, alături de combinația de alb și albastru închis, noul sponsor al echipei, firma petrolieră poloneză Orlen, aduce un pic de roșu în zona sidepod-urilor, la eleron, la sistemul de protecție Halo și la aripile montate deasupra roților din față.

La fel ca în sezonul trecut, Alphatauri va beneficia de unități de putere produse de divizia Red Bull Powertrains, cu asistență tehnică neoficială din partea Honda. Evident, trebuie spus aici că, din 2026, atât Red Bull cât și Alphatauri vor primi unități de putere Ford.

Linia de piloți a fost ușor schimbată. Pierre Gasly, cel care a câștigat cu Alphatauri la Monza în sezonul 2020, a trecut la rivalii de la Alpine. Francezul a fost înlocuit de olandezul Nyck de Vries, care va lua parte în primul său sezon complet de Formula 1, după o apariție de ultim minut cu Williams în etapa de la Monza de anul trecut.

Alături de fostul campion mondial de Formula E va fi japonezul Yuki Tsunoda, aflat acum în al treilea sezon din carieră, alături de Alphatauri.

Sezonul 2022 a fost unul dificil pentru echipa italiană, după ce s-a clasat pe locul 9 în clasamentul constructorilor cu numai 35 de puncte adunate.

De altfel, anul trecut, Alphatauri a terminat doar în fața celor de la Williams.

Noul sezon de Formula 1 va începe în martie. Prima etapă va avea loc în Bahrain, iar cursa este programată în 5 martie.

via Alphatauri

Comentarii (4)

  • Orlen, vine „la pachet ” cu „optimistul” Kubica?
    1 6
  • Taxat pentru o întrebare, probabil de cei care speră să fie campion. El n-a sperat niciodată! L-ați ascultat, a-ți citit interviurile lui? Pentru ocuparea postului de „Pilot de rezervă” sunt mulți tineri.
    1 3
  • Kubica merită respect. Omul a avut bun simț cumpărând un loc de pilot de rezervă, Mazepin, Latifi si alte "mari talente" şi-au cumpărat un post de titular iar Stroll şi-a cumpărat echipă.

    Kubica in tinerețe a fost un mare talent. În 2008 părea candidat la titlu dar fraierii de la BMW Sauber au decis să nu mai dezvolte monopostul şi să se concentreze pe 2009. Din păcate accidentul din 2011 i-a distrus cariera.
    Grila este plină de tot felul de specimene şi tu te legi de un om cu bun simț, ce nici măcar nu concurează. Vorbeşti serios?
    Să-ți răspund la întrebare: Kubica nu mai este pilot de rezervă. Din câte ştiu rezervă este Lawson. Dacă Tsunoda sau Nick de Vries vor lipsi cred că-l vom vedea totuşi pe Ricciardo.
    4 0
  • El, Montoya, Ralf și alte „vedete” cu același bun simț au determinat BMW și Toyota să se retragă. Nu-ți face griji, am urmărit cursele în acei ani. Dacă se accidenta în F1 mai avea o scuză, dar „când o cauți cu lumânarea” se întâmplă să o găsești. A, să nu uit, sunt „convins” că și Alonso va câștiga cu Aston Martin. Tinerii ce să caute în F1? Avem „veterani” nene care aleargă de 20 de ani și știu ce au de făcut!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru