F1: Acesta este noul monopost Aston Martin pentru sezonul 2023

de Tiberiu Safta
Luni, 13.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Britanicii de la Aston Martin au dezvăluit noul monopost AMR23 pentru noul sezon de Formula 1. Anul acesta, linia de piloți a echipei verzi este formată din dublul campion mondial Fernando Alonso și Lance Stroll.

Aston Martin tocmai a dezvăluit noul său monopost pentru sezonul 2023 de Formula 1. Noua mașină de concurs, botezată AMR23, păstrează aceeași nuanță de verde British Racing Green, alături de cei mai mulți dintre sponsorii principali văzuți în sezonul trecut. Noutățile grafice includ un sistem de protecție Halo vopsit în negru și mai puține accente vopsite în verde deschis.

Pentru echipa cu sediul la Silverstone, cea mai mare noutate este adusă de Fernando Alonso. Fostul dublu campion mondial a semnat cu Aston Martin încă din vara anului trecut și trece, astfel, în locul lui Sebastian Vettel, care s-a retras din Formula 1 la finele lui 2022. Pilotul spaniol, care, la 41 de ani, este cel mai bătrân pilot de pe grilă, va face echipă cu canadianul Lance Stroll.

La fel ca în sezoanele trecute, noul monopost AMR23 va beneficia de unități de putere furnizate de Mercedes. Șeful echipei va fi în continuare germanul Mike Krack.

Anul trecut, Aston Martin a terminat pe locul 7 în clasamentul constructorilor cu 55 de puncte, la egalitate cu Alfa Romeo.

După două sezoane relativ dezamăgitoare, echipa britanică speră să devină fruntașă începând din acest an.

Noul sezon de Formula 1 va începe în primăvară. Marele Premiu din Bahrain, etapa de debut a sezonului 2023, va avea loc în 5 martie.

via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru