F1: Alpine anunță data lansării monopostului A523 din sezonul 2023

de Tiberiu Safta
Joi, 05.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipa franceză Alpine a anunțat data lansării viitorului său monopost de Formula 1 pentru sezonul 2023. Noua mașină de concurs este botezată A523 și va fi dezvăluită în 16 februarie.

Francezii de la Alpine au dezvăluit oficial ziua lansării noului lor monopost de Formula 1 pentru sezonul care va începe în primăvara acestui an. Noul monopost a fost deja botezat A523, iar acesta va fi dezvăluit în 16 februarie, în cadrul unui eveniment special la Londra.

La fel ca în ultimele două sezoane, Alpine va rula cu o unitate de putere Renault, fiind singura echipă care rulează cu motoare produse de marca franceză. Pentru 2023, linia de piloți a fost modificată după ce Fernando Alonso a trecut la Aston Martin într-o mișcare neașteptată. În locul lui va veni Pierre Gasly, fost pilot Alphatauri, iar el îl va avea coechipier pe Esteban Ocon.

Anul trecut, echipa cu sediul la Enstone, în Marea Britanie, a terminat pe locul 4 în clasamentul constructorilor cu 173 de puncte. Noul sezon de Formula 1 va începe cu Marele Premiu din Bahrain, programat în 5 martie.

via Alpine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru