F1 Champ 2010: Grupele valorice

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 25.02.2010
F1 Champ 2010 va cuprinde cinci grupe valorice pentru piloti si doua grupe valorice pentru constructori.

Marirea grilei de start a Formulei 1 de la 20 la 26 de monoposturi a determinat regandirea modului in care pilotii si echipele sunt impartiti in grupe valorice in cadrul managerului F1 Champ. Astfel, pilotii vor fi organizati in 5 grupe valorice (4 grupe de cate 5 piloti si o grupa de 6 piloti), in timp ce echipele vor fi impartite in doua grupe (o grupa de 6 echipe si o grupa de 7 echipe).

Sistemul de organizare va ramane valabil indiferent de numarul de echipe care vor debuta in sezonul 2010 al Formulei 1.

Schimbarea grupelor valorice

Componenta initiala a fiecarei grupe de piloti si echipe va fi stabilita de Automarket in functie de clasamentul final din 2009 si de previziunile realizate de organizatori pentru sezonul 2010. Grupelele initiale vor ramane neschimbate pe parcursul primelor patru etape ale sezonului (Bahrain, Australia, Malaezia si China).

Incepand cu etapa a cincea a managerului F1 Champ, corespunzatoare Marelui Premiu al Spaniei, grupele valorice vor fi modificate la finalul fiecarei etape de Formula 1 exclusiv in functie de clasamentele generale.

Astfel, primii 5 piloti din clasamentul general al Formulei 1 vor face parte din prima grupa valorica din F1 Champ, urmatorii 5 piloti vor intra in a doua grupa valorica etc, iar situatia va fi similara in cadrul celor doua grupe pentru echipe.

Prin aceasta regula, organizatorii vor asigura un grad de obiectivitate de 100% in stabilirea grupelor valorice si o modificare permanenta a acestora in functie de rezultatele obtinute pe circuit de piloti si echipe.

Va reamintim ca managerii vor fi eliminati complet in editia 2010 a managerului F1 Champ.

Comentarii (8)

  • cite piloti vor fi?
    "5 grupe valorice (5 grupe de cate 5 piloti si o grupa de 6 piloti)"

    Pilotii vor aparea in mai multe grupe?
    0 0
  • @alonso_x
    A fost o mica greseala de editare a textului. Vor fi 4 grupe de cate 5 piloti si o grupa de 6 piloti.
    0 0
  • organizarea grupelor valorice
    Lucrurile incep sa devina mai putin simple. Hai Daniel, vrem mai multe detalii, nu fii zgarcit :)
    0 0
  • @WestMclaren
    Schimbarea grupelor valorice dupa fiecare cursa asigura diversitate si obiectivitate. Detaliile vor continua sa vina in portii zilnice si vor deveni mai interesante cu fiecare zi care trece :)
    0 0
  • Asta inseamna
    mai multa dinamica de la etapa la etapa. Interesant!
    0 0
  • stiri
    Mai punctati stirile? :D
    0 0
  • Spectaculos si antrenant...!
    Incepe sa se "vada" schimbarea la fata a concursului... Probabil a fost necesara aceasta noua abordare, presupun special pentru revenirea lui M. Schumacher...(sic!). Nu trebuie sa ma criticati...doar glumeam..., dar vorbind serios inecepe sa devina o abordare interesanta si inedita a "batranului" concurs F1 CHAMP... Astept si celelalte modificari ... care cu siguranta vor include si modificari la premiile acordate userilor castigatori ... :))
    0 0
  • grupe valorice
    Daca pt piloti vom avea 5 grupe valorice (nu trei) , nu vad dc pt echipe vom avea doar doua (nu trei) ca in anii trecuti. Marirea grilei de start a adus si echipe mai multe nu numai piloti mai multi. In plus, dupa testele care au avut loc, eu identific cel putin trei grupe valorice. Daca nu patru. Oricum va doresc spor la treaba si incercati sa faceti ceva sa treaca mai usor cele doua saptamani care au mai ramas pana la inceputul sezonului.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru