F1 Champ 2010: O noua grila de punctare

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 03.03.2010
Grila de punctare pentru evenimentele oficiale din concursul F1 Champ va suferi modificari majore incepand din aceasta editie.

Sistemul de punctare pentru evenimentele oficiale din Formula 1 a ramas identic pe parcursul primelor trei editii de F1 Champ, insa lucrurile se vor schimba incepand din 2010.

Pana in prezent, punctele acordate pentru primii 8 clasati intr-un mare premiu erau direct proportionale cu sistemul de punctare din Formula 1, la un raport de 40:1 (pentru fiecare punct castigat in F1, pilotul primea 40 de puncte in F1 Champ). In editia 2010, F1 Champ nu va mai tine cont de noul sistem de punctare din Formula 1, iar pilotii vor primi intre 100 de puncte pentru ocuparea locului 26 si 1000 de puncte pentru victorie.

Singurul punct comun cu grila de punctare din anii trecuti este mentinerea raportului dintre cursa, calificari si antrenamente. Astfel, pilotul care realizeaza pole positionul va primi 500 de puncte, iar cel care stabileste cel mai bun timp intr-o sesiune de antrenamente va fi recompensat cu 250 de puncte.

Grila completa de punctare va fi publicata in 8 martie impreuna cu regulamentul oficial al managerului F1 Champ.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru