F1 Champ 2010: Selectarea itemilor pentru Marile Premii

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 02.03.2010
Utilizatorii F1 Champ vor avea posibilitatea sa selecteze pilotii si echipele pentru intreg weekendul de cursa in orice moment al saptamanii.

Decizia organizatorilor concursului F1 Champ de a impune ca un pilot sa fie ales pentru un singur eveniment oficial din cadrul unui Mare Premiu a starnit numeroase polemici in randul utilizatorilor.

Lucrurile nu vor fi insa atat de complicate precum au parut la prima vedere, dintr-un motiv foarte simplu: utilizatorul va putea stabili pilotii si echipele care puncteaza in fiecare eveniment oficial al unui Mare Premiu (antrenamente 1, antrenamente 2, antrenamente 3, calificari si cursa) in orice moment al saptamanii.

Ulterior, in functie de desfasurarea evenimentelor si de propriile predictii, utilizatorul va putea realiza un numar nelimitat de schimbari in timpul weekendului, insa acest lucru nu este obligatoriu si ramane strict la latitudinea participantului. In plus, schimbarile vor putea fi efectuate pentru urmatoarele evenimente oficiale chiar si in timpul desfasurarii unui alt eveniment oficial.

De exemplu, utilizatorul poate alege inca din ziua de luni linia completa de piloti si echipe pe care mizeaza in urmatorul Mare Premiu.

In cazul in care, dupa desfasurarea primei sesiuni de antrenamente libere de vineri, utilizatorul doreste sa inverseze pilotii selectati intr-o anumita grupa pentru claificari si cursa, acesta poate realiza fara probleme acest lucru. De asemenea, o astfel de schimbare poate fi efectuata si in timpul unei sesiuni de antrenamente libere, intrucat modificarile nu vor afecta selectia pentru evenimentul respectiv.

Nu in ultimul rand, in cazul grupelor formate din 6 sau mai multi piloti/echipe, utilizatorul va avea posibilitatea sa slecteze pilotul pentru cursa pana la ora de start a acesteia, dintre itemii ramasi disponibili. Acest lucru nu va fi posibil pentru grupele formate din 5 piloti/echipe, intrucat ceilalalti patru itemi vor fi deja selectati in concurs la ora inceperii sesiunii de calificari.

Comentarii (29)

  • pfff
    n-am inteles mare lucru !
    0 0
  • @din ce am inteles eu ...
    iti faci cate o grupa de piloti pentru fiecare eveniment. grupele astea raman fixe, insa poti sa le permuti intre ele, daca vrei poti schimba grupa din calificari cu cea din cursa.
    0 0
  • aaa.
    o explicatie mai complicata si in contradictie cu cea de ieri nu se poate?
    0 0
  • @McLaren
    ieri au zis k odata ce ti-ai ales pilotii aia sunt. azi au zis k ai mai multe echipe de piloti, pentru fiecare eveniment, iar destinatia echipelor (antrenamente/calificari/cursa) nu este batuta in cuie, o poti schimba
    0 0
  • Regulament ..
    Regulamentul din acest an mi se pare atat de confuz incat nu mai inteleg absolut nimic.Pebune acum,prea complicat cel mai bine vom incerca atunci can se va putea utiliza.O zi buna
    0 0
  • @daniel.popescu
    O sa fie totusi o mica loterie sa iti alegi itemii, pentru ca in grupele de 5 trebuie sa treci prin toti si iti trebuie inspiratie ca sa nimeresti care va merge bine si in cadrul carui eveniment. Nu vad o solutie buna aceasta restrictie prin care esti nevoit sa alegi in echipa aproape toti pilotii in cadrul unui eveniment. Anul trecut acest lucru a fost intradevar deranjant in primele etape cand Brawn castiga tot si cei care nu schimbau, pentru ca nu erau activi, adunau puncte mai mult decat cei activi, dar anul acesta nu cred ca era cazul pentru ca va fi un campionat f tare. Este o schimbare dar nu stiu cat de corecta pentru noi cei care participam la joc. Nu am inteles daca vor mai fi punctate stirile. O sa ne obisnuim si cu noul regulament pentru ca suntem fani Formula 1 si mai ales F1Champ. MUlta bafta tuturor! Vom trai si vom vedea!!
    0 0
  • regulament
    Schimbarile par multe si confuze pentru ca deocamdata au fost prezentate numai in format text. Incepand de luni veti avea la dispozitie si interfata gfrafica, acolo unde lucrurile vor fi mult mai simple. Stim ca la inceput vor exista nelamuriri si este firesc sa fie asa atunci cand apar schimbari radicale, dar sistemul in ansamblu va fi mult mai simplu.
    0 0
  • @KalEl
    Te rog sa recitesti indiciul de luni, disponibil aici: http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/28682/f1-champ-2010-selectia-pilotilor-si-a-echipelor.html. Nu am afirmat ca echipa stabilita va ramane batuta in cuie. Ideea de baza este ca un utilizator va trebui sa aleaga toti pilotii din grupele de 5 piloti pe parcursul unui weekend, dar va putea face permutari in timpul weekendului.
    0 0
  • @crismar56
    Pana la urma, in contextul prezentat am putea spune ca orice manager de Formula 1 din lume este o loterie, pentru ca trebuie sa faci niste alegeri inainte de desfasurarea unei curse. Chiar daca alegi pilotul pentru cursa dupa calificari tot loterie ar fi.
    Obiectivul nostru a fost sa realizam un manager de Formula 1 mai obiectiv decat anul trecut si inclin sa cred ca am reusit.
    0 0
  • @f1_alonso
    Regulamentul oficial este mai clar si fiecare actiune a utilizatorului este explicata pas cu pas. Aici am vrut doar sa va oferim cateva indicii despre ceea ce va F1 Champ 2010.
    0 0
  • @daniel.popescu
    Nu mai avem pariuri dar cred ca prin acest mod de alcatuire al echipelor, unde trebuie ca la fiecare cursa sa iti alegi pentru un eveniment oficial cate un item, o sa fie o si mai mare loterie decat cea de la pariuri. Vor fi itemi care probabil vor fi mereu intre ultimii si totusi va trebui ca la un moment dat sa il ai in echipa. Naspa rau!! Sper ca am intes bine si nu gresc cand afirm acest lucru. Am intrebat despre stiri daca vor mai conta. Asteptam un raspuns. Merci!
    0 0
  • @crismar56
    Ca user, daca stiu ca pilotul X din grupa 1 este cel mai slab cu siguranta il voi selecta intr-una dintre sesiunile de antrenamente. Plus ca sa nu uitam ca unii piloti cu rezultate modeste in cursa obtineau performante bune in antrenamente (cazul Rosberg din 2009 este elocvent). Indiciile pentru F1 Champ 2010 vor continua pana vineri, cate unul pe zi.
    0 0
  • @daniel.popescu
    Si daca intr-un anumit moment nu mai schimbi nimic in echipa ca esti ocupat se va ocupa sistemul automat sa iti faca echipa sau ramai cu cea din evenimentul anterior? Mai bine publicati regulamentul inaintea acestor franturi de regulament si nu ne mai bateam atat capul.
    0 0
  • Va fi un boom !
    Intrebare : se intelege ca itemii selectati inainte de un eveniment vor putea fi schimbati oricand, dar "vizualizarea" selectarii itemilor, va fi realizata grafic pentru fiecare zi al respectivului Mare Premiu ?
    Eu inteleg sa ai la indemana o interfata intuitiva prin care sa ai vizualizarea zilnica a itemilor si astfel vei avea controlul acestora, adica pentru cei care au fost folositi, vor fi reprezentati ca "blocati" si cei nefolositi vor fi "activi" pana la folosirea lor. Acest lucru cu blocarea/deblocarea itemilor va fi valabila in functie de momentul "intrarii" acestora in joc (itemii folositi se vor bloca "definitiv" in momentul inceperii evenimentului pentru care au fost selectati).
    P.S. Este posibil ca pana am redactat aceste randuri, sa fi aparut raspunsuri ale administratorilor vis-a-vis de "problematica" acestor schimbari/selectari a itemilor, dar cred ca nu este tardiva interventia mea...
    0 0
  • crismar56
    Echipa aleasa pentru un Mare Premiu nu va fi "transferata" automat in etapa urmatoare. Fiecare user trebuie sa selecteze pilotii si echipele pentru fiecare etapa in parte. Avand in vedere ca intre curse este o pauza de doua saptamani, exista suficient timp pentru oricine pentru a selecta pilotii si echipele. daca un utilizator nu selecteaza pilotii si echipele pentru un Mare Premiu va primi zero puncte in etapa respectuiva.
    0 0
  • @daniel.popescu
    Tocmai asta este, de ce sa am in echipa la un moment dat un item care stiu ca nu face treaba si nu imi aduce puncte? Cum mai sunt eu manager daca trebuie sa folosesc la un moment dat un jucator slab? Si asa de cele mai multe ori nu nimeream echipa cea mai buna, acum o sa fie si mai rau.
    0 0
  • au aparut deja comentarii intre timp ...
    Consider ca este mai palpitant, dar am rabdare sa mai apara raspunsuri din partea administratorilor concursului...
    0 0
  • si totusi
    Ce se intampla daca nu-mi schimb pilotul dupa consumarea unui eveniment? Am inteles ca poti folosi doar o singura data un pilot..Il pun pe X din grupa 1 la A1 si dupa-amiaza nu mai schimb ca sunt plecat, deci ramane acelasi X, din aceeasi grupa insa pt A2.. A3, si-asa mai departe. Pe scurt, ce se intampla daca folosim fortuit acelasi pilot de 5 ori.
    0 0
  • @crismar56
    Si cei de la Toro Rosso stiau ca au un pilot slab in Bourdais la inceputul sezonului, dar au fost nevoiti sa il foloseasca pana au stabilit inlocuitorul. Iata un punct comun intre managerul de Formula 1 si managerul de F1 Champ.
    0 0
  • @hoyad
    interfata grafica va reprezenta un alt indiciu pentru F1 Champ 2010.
    0 0
  • @hoyad
    Ai dreptate, va fi mult mai palpitant, dar va fi o mare loterie si ce nu imi place cel mai mult este ca va trebui sa am in echipa la un moment dat un item care nu l-as lua niciodata in echipa mea. Pariurile au fost o loterie mult mai mica decat acest nou mod de a iti manageria echipa. Bafta tuturor prietenilor!
    0 0
  • @diesel08
    Te rog sa recitesti ultimele doua indicii. In momentul in care pilotul X din grupa 1 este selectat in A1, acest pilot nu va puncta in niciun alt eveniment. Pentru A2 va trebui sa alegi alt pilot din grupa si tot asa pana la cursa. iar aceste alegeri le poti face oricand pe parcursul celor doua saptamani de pauza intre Marile Premii.
    0 0
  • @daniel.popescu
    Multumesc pentru "mica" intuitie fata de interfata grafica ce o vom avea ca manageri...
    0 0
  • ..da
    Cred ca am primit raspunsul..deci iau 0 puncte la urmatoarele evenimente. Hm, deci putem schimba in timpul desfasurarii evenimentelor..
    0 0
  • inteleg
    multam', piesa lipsa o am acum:). Imi place, daca dispare punctarea stirilor e f bine, vom avea destula "treaba" pt pregatirea weekendului:)
    0 0
  • @crismar56
    Te salut cu prietenie ! Acest concurs va fi mai interesant (din punctul meu de vedere...) deoarece, cred, ca acum vei avea la dispozitie mai multe posibilitati de selectare sau de a fi deselectati itemii pe care la un moment i-ai folosit. Intr-adevar probabil este o loterie aceasta selectare a lor, pentru ca nu vei putea schimba in fiecare zi a week-endului acelasi item, el ramand "blocat" o data ce a trecut peste el un eveniment al week-endului. Aici se vor incerca strategii bazate pe experienta pilotilor si bineinteles pe competivitatea echipelor. In rest sa auzim numai de bine tie si eternilor "prieteni"...
    0 0
  • punctarea stirilor
    Inca nu ati lamurit problema punctarii stirilor despre F1. Dupa tot ce s-a discutat aici eu ma gandesc la doua variante. Una, cea mai simpla, sa nu se mai puncteze. A doua poate fi aceea de a se despartii complet punctarea stirilor de cea a evenimentelor oficiale. Adica echipa pt evenimentele oficiale sa o stabilesti separat de cea pt stirile zilnice. Este asta o optiune?
    0 0
  • Daniel.popescu ...
    Va multumesc pentru raspuns.
    0 0
  • Stirile se puncteaza?
    Stirile se puncteaza ?
    Ce premii sunt puse pentru F1 Champ 2010?
    MC
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru