F1 Champ 2010: Selectia pilotilor si a echipelor

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 01.03.2010
Un pilot va putea fi ales pentru un singur eveniment oficial pe parcursul unui Mare Premiu de Formula 1.

La finalul saptamanii trecute v-am dezvaluit ca in F1 Champ 2010 vor exista cinci grupe de piloti si numai doua grupe de echipe, chiar daca numarul team-urilor care vor concura in sezonul 2010 va creste de la 10 la 13.

Motivul acestei decizii il dezvaluim in episodul de astazi si este legat de modul in care pilotii si echipele vor putea fi alesi si, respectiv, alese.

Astfel, un pilot va putea fi ales pentru un singur eveniment oficial din cadrul unui Mare Premiu, situatie care va fi valabila si pentru echipe. Concret, pilotul care va fi ales de utilizator sa puncteze in prima sesiune de antrenamente nu va putea fi selectat in niciun alt eveniment oficial.

In acest mod se vor evita situatiile in care un concurent alege acelasi pilot pentru calificari si pentru cursa. In plus, utilizatorii F1 Champ vor fi nevoiti sa gandeasca intreaga strategie abordata intr-un Mare Premiu inainte de desfasurarea primelor antrenamente libere, ceea ce va diversifica substantial optiunile acestora.

Aceasta schimbare de regulament a fost stabilita in primul rand ca urmare a strategiilor adoptate de utilizatori pe parcursul sezonului precedent. Organizatorii au constatat ca cei mai multi utilizatori alegeau pentru cursa de duminica pilotul care urma sa plece din pole position, motiv pentru care clasamentul de etapa ramanea aproape neschimbat intre calificari si cursa.

Comentarii (27)

  • @Daniel
    Salut schimbarea. Simplu si eficient. Pana acum e bine:). Sa vedem cum rezolvati punctarea stirilor;)
    0 0
  • Si daca ...
    Si daca nu schimbi pilotul dupa calificari, ce se intampla? Il schimba automat programul? Nu mi se pare o solutie ci mai de graba o loterie, mai loterie decat pariurile.
    0 0
  • @crismar56
    In episodul de maine vom dezvalui si modul in care se va rezolva aceasta problema :)
    0 0
  • selectie piloti si echipe
    Eu ma abtin pana maine dar recunosc ca sunt sceptic
    0 0
  • selectie piloti
    Cred ca pentru o schimbare o sa ne taxeze la puncte!...:)
    0 0
  • @daniel.popescu
    Astept pana maine dar imi pun multe intrebari la care nu gasesc raspuns. Din cate inteleg, vineri si sambata trebuie sa imi iau un pilot pe care il consider fara sansa de a castiga cursa de duminica pentru a nu pierde sansa de a lua acel pilot in echipa mea de duminica. Super loterie!!!!
    0 0
  • @crismar56
    crismar nu inteleg nimic din ce zici. ideea e k iti alegi un pilot pentru tot weekendul. tu decizi de unde vei lua mai multe puncte cursa/calificari/antrenamente
    0 0
  • @kaiei
    Eu zic sa mai citesti o data ce a scris daniel
    0 0
  • @KalEl
    Imi pare rau sa te contrazic dar tu nu ai inteles. Iti alegi un pilot pentru un eveniment nu pentru tot week-end-ul. Un eveniment inseamna: antrenamente libere 1-3, calificari cursa si cursa, deci avem cam 5 evenimente pe cursa. Cred ca asa cum am spus eu este ceea ce vrea sa ne spuna Daniel, dar sa asteptam ziua de maine. Bafta tuturor! Nu noi facem regulile, noi doar o sa le respectam pentru ca nu avem alta solutie.
    0 0
  • @admin-intrebare
    Vom avea cinci piloti in echipa/eveniment F1? Sunt cinci grupe valorice.
    0 0
  • ..
    4 piloti in echipa-am recitit
    0 0
  • NeoGalaxy
    @F1 Champ
    Super tare, de abia astept sa inceapa sezonul :PPPPPP
    0 0
  • Champ-F1
    pardon 5-inseamna ca avand 5 evenimente/week suntem obligati sa folosim toti pilotii din cele 4 grupe valorice cu 5 piloti, interesant:). Astept si eu lamuririle de maine.
    0 0
  • doamne fereste...
    asa dobitocenie n-am mai pomenit in viata mea, sa nu poti alege acelasi pilot pentru calificari si cursa... beton concursul acesta, are in spate niste minti luminate rau! pe mine m-ati pierdut cu regulile astea de 2 bani, sper sa mai pot comenta pe aici din cand in cand, chiar daca nu ma mai inscriu in concursul asta care a devenit sinistru deja!
    0 0
  • salutare
    nu imi place,ca trebuie sa schimb pilotii dupa fiecare eveniment!Daca vineri intre sesiuni nu pot face modificari,daca sambata intre antrenamente si calificari am treba,daca duminica in timpul cursei sunt plecat la iarba verde si nu pot face modificari,ce o sa se intample atunci?Mai bine se pastra cum a fost sezonul trecut sa ai posibilitatea sa iti alegi un pilot si sa ramai cu el,pentru tot weekendul!
    0 0
  • @diesel08
    Exact. Pentru grupele formate din 5 piloti va trebui sa folositi toti cei 5 piloti pe parcursul weekendului. De aceea a fost important sa creem grupe de minim 5 itemi si de aceea exista doar doua grupe pentru echipe.
    0 0
  • @crismar56
    Nu cred ca putem vorbi despre loterie in adevaratul sens al cuvantului. ipoteza de strategie este foarte corecta, insa de aici pana la a spune ca asta este loterie e cale departe. Ca manager, fiecare user trebuie sa gandeasca din start o strategie: cine imi poate aduce mai multe puncte in cursa? Dar in calificari? in felul asta punem userii sa gandeasca. Sa fim seriosi, dupa calificari 90% din useri selectau pentru cursa pilotul care pleaca din pole position, iar asta insemna eliminarea suspansului si a spectacolului.
    0 0
  • @mad79
    Asa cum am mentionat anterior, maine vom dezvalui inca un indiciu care va raspunde direct la intrebarile adresate de tine. Si, spun eu, vei avea o surpriza placuta.
    0 0
  • @Daniel
    E in regula. Vom avea de gandit o strategie de ansamblu inca de vineri dimineata pentru tot weekendul. Ramane de vazut ce se-ntampla atunci cand nu putem schimba din varii motive, asa cum afirmau crasmar si mad79. Sper ca repetarea acelorasi piloti sa nu aduca depunctari:)
    0 0
  • sau..
    ..ar fi o varianta..Daca de luni pana joi ne vom alege echipele pentru toate 5 evenimentele urmand ca acestea sa se schimbe automat atunci pe parcursul weekendului putem dormi linistiti:)
    0 0
  • ..
    ..daca ne dati cu lingurita:))http://static.formula1.automarket.ro/images/btn_trimite.gif
    0 0
  • Cati piloti sunt?
    Pana la urma cati piloti vor pleca de la linia de start?
    Cate echipe vor fi?
    In legatura cu aceasta schimbare, e o prostie. Ma obligati sa schimb pilotul si echipa cand e marele premiu, nu e corect. Eu aleg(daca sunt manager) daca iese bine daca nu asta e. Mc
    0 0
  • @bil89
    Nu cred ca se vor face schimbari pe parcursul desfasurarii evenimentelor. Schimbi de luni pana vineri dimineata pentru tot weekendul. Despre piloti, grupe, echipe, citeste teaserul anterior.
    0 0
  • Aha
    Imi dau seama ce concurs va fi F1 Champ 2010, unul asemanator cu un fost concurs al unei reviste din Romania-nu dau numele :), pe care fratele meu l-a castigat in 2005 parca :D, si s-a dus la Monte Carlo, la cursa. Oricum stiu unde bateti si stiu ca e o idee foarte buna!
    0 0
  • schimbari
    am mai vazut concurs din acesta pe alt site (nu mai imi aduc aminte care), dar metoda cu schimbarile seamana destul de mult. Acolo aveai voie sa folosesti un item de 4 (eventual 5) ori pe sezon.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Totusi...
    Ce fel de echipa am eu daca am 5 piloti? Adica prefer sa am o singura echipa cu 2 piloti + un manager, daca trebuie si sa nu-i schimb deloc. Una pentru ca oricum eu nu ma stresez si 2 pentru de aia sunt pilotii echipei :))) Evident... voi astepta si eu pana se lanseaza concursul ca sa-mi fac o parere :)
    0 0
  • @Neo
    O sa-ti placa, vei vedea:), cu 5 ai o varietate mare, poti permuta. Gandeste-te ca, de din prima grupa valorica(de ex. Schumi, Alonso, Hamilton, Vettel, Bari) ii vei putea folosi pe toti in weekend;) iar pe langa asta mai ai 4 grupe..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru