F1: Fred Vasseur va fi noul șef al echipei Ferrari. Vine de la Alfa Romeo

de Alexandru Monenciu
Marti, 13.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fred Vasseur va fi noul șef al echipei de Formula 1 Ferrari. Până acum, francezul a condus echipa Alfa Romeo și a ocupat poziția de CEO al Sauber Motorsport.

După o perioadă nu tocmai fericită în care a condus echipa Ferrari, Mattia Binotto și-a dat, în urmă cu puțin timp, demisia.

Scuderia de la Maranello anunță acum că în locul său va veni Fred Vasseur. Francezul vine de la Alfa Romeo, echipă care a încheiat sezonul 2022 pe locul 6 în clasamentul general. El a deținut și poziția de CEO al Sauber Motorsport.

Fred Vasseur are o experiență de peste două decenii în sporturile cu motor. În 2016, Vasseur a fost șeful echipei Renault.

Dacă în 2022 a ratat titlul la piloți și la echipe, în mare parte din cauza strategiilor nu foarte inspirate, în 2023 Ferrari va dori, cu siguranță, să se impună în Marele Circ. Rămâne de văzut dacă va reuși asta, acum că are un nou șef de echipă.

via Formula 1

Comentarii (2)

  • Mi-ar fi plăcut o numire surpriză, dar n-a fost să fie. În locul lui la Alfa Romeo, cine?
    0 2
  • Nu cred că vor face mare lucru, nici cu Vasseur. Oricât ar fi el de bun ca team principal, echipa tehnică rămâne aceeași. Iar din datele pe care le mai scapă Scuderia, monopostul din '23 va fi, aerodinamic, o evoluție minoră a celui precedent. Ceva îmbunătățiri, dar aceleași flancuri scavate, generatoare de drag. Mă intrigă conservatorismul și lipsa lor de curaj. Cred că se bazează mai mult pe puterea motorului pe care, zic ei, o vor putea putea exploata la maxim. Un semn de întrebare, oare Honda și Mercedes le-au folosit la maxim ?
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru