F1: Kevin Magnussen și Nico Hulkenberg rămân la Haas și în sezonul 2024

de Tiberiu Safta
Joi, 24.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kevin Magnussen și Nico Hulkenberg, piloții Haas, vor rămâne la echipa americană și în sezonul 2024. Ambii piloți au semnat un contract pentru încă un sezon.

Înaintea Marelui Premiu al Țărilor de Jos, programat în acest sfârșit de săptămână, echipa americană Haas a anunțat că îi va păstra pe Kevin Magnussen și pe Nico Hulkenberg și pentru sezonul 2024. Atât danezul, cât și germanul au semnat un contract nou care le asigură un loc la echipă pentru încă un sezon.

„Evident, sunt foarte încântat să văd că relația mea cu echipa Haas a fost prelungită din nou”, a declarat Kevin Magnussen. „Revenirea mea în 2022 a fost una neașteptată, dar plină cu numeroase momente bune și chiar dacă acest sezon nu a decurs în felul în care ne-am fi așteptat, totuși am reușit să intrăm în puncte și să arătăm potențialul cu pachetul pe care îl avem”, a mai adăugat pilotul danez.

De cealaltă parte, Nico Hulkenberg, revenit într-un sezon complet pentru prima dată din 2019, a declarat: „Este grozav să rezolv devreme lucrurile pentru sezonul următor doar ca să mă pot concentra pe curse și să îmbunătățesc performanța.

Îmi aduce plăcere să fac parte din echipă să împărtășesc pasiunea pentru ea alături de Gene Haas și Gunther Steiner.”

La final, șeful echipei, Gunther Steiner, a precizat: „Cred că pot spune cu siguranță că am avut până acum o pereche solidă de piloți în acest sezon de Formula 1, iar, la final, nu exista niciun motiv să schimbăm asta pentru a merge înainte. Bineînțeles, Kevin este o cantitate bine cunoscută de noi și sunt încântat că va rămâne cu noi pentru ceea ce va fi pentru el al șaptelea sezon în culorile Haas. De cealaltă parte a garajului, Nico s-a integrat pur și simplu fără tam-tam și fanfară și a dovedit că este un membru valoros al echipei. El se apropie de 200 de starturi în Formula 1 și suntem foarte fericiți că suntem beneficiarii acelui nivel de experiență în spatele volanului.”

În prezent, Nico Hulkenberg se află pe poziția a 14-a în clasamentul piloților, cu 9 puncte adunate până acum. Coechipierul său, Magnussen, a avut un sezon ceva mai slab și ocupă doar locul 18, cu numai 2 puncte adunate în prima jumătate a sezonului.

Chiar și așa, echipa Haas se află pe locul 8 în clasamentul constructorilor, dar numai în fața celor de la Alfa Romeo și Williams.

via Formula 1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru