F1: McLaren dezvăluie data lansării monopostului din 2023

de Tiberiu Safta
Luni, 09.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipa McLaren a anunțat oficial data lansării noului său monopost de Formula 1 pentru sezonul 2023. Noua mașină de concurs a echipei britanice va fi prezentată în 13 februarie.

McLaren devine cea mai nouă echipă care anunță oficial data lansării viitorului monopost pentru noul sezon de Formula 1. Astfel, echipa cu sediul la Woking va dezvălui noua mașină de concurs, deocamdată nebotezată, în 13 februarie. Adică în aceeași zi cu lansarea monopostului Aston Martin.

La fel ca în ultimele două sezoane, McLaren va rula cu unități de putere furnizate de Mercedes. În schimb, linia de piloți a fost ușor modificată pentru noul sezon. Daniel Ricciardo a fost forțat să stea pe bancă după un sezon foarte dezamăgitor pentru australian. Acesta a fost înlocuit de către compatriotul său, Oscar Piastri, campion în Formula 2 în 2021 și unul din doi debutanți în Formula 1, în sezonul 2023.

Australianul, în vârstă de 21 de ani, va fi cel mai tânăr pilot de pe grilă și îl va avea coechipier pe Lando Norris. Britanicul a reușit să obțină cel mai bun rezultat pentru McLaren în 2022, fiind vorba de un loc 3 la etapa de la Imola. Și că tot vorbeam de anul trecut, echipa britanică a terminat pe locul 5 în clasamentul constructorilor cu 159 de puncte strânse în total.

Pentru 2023, echipa va fi condusă de către italianul Andrea Stella, după ce fostul șef al echipei, Andreas Seidl, a fost anunțat ca noul CEO al Grupului Sauber.

Comentarii (2)

  • O să ajungă ca Williams. Zak Brown e bun doar pe marketing, McLaren având mulți sponsori, dar clar nu folosesc banii în dezvoltarea monopostului.
    A plecat speranța McLaren F1: Andreas Seidl. Uitați-vă în ce stare era McLaren în 2018, pe vremea la Boullier și în 2019, pe vremea lui Seidl. Nu zic, Boullier a făcut minuni la Lotus.
    Pentru mine, Andrea Stella este un mare semn de întrebare, la fel și Piastri.
    2 0
  • McLaren a mers bine când era echipă de uzină, Honda( înainte ca Honda să aibă echipă în F1) sau Mercedes. Când Mercedes a hotărât să vină ca echipă în F1) s-a terminat. 2009. Acum este pe locul trei în preferințele Mercedes, oricum sub Aston Martin. Ca echipă „client” nu poți fi peste echipa de uzină. Piastri cred că-i un plus față de Rici care nu va mai concura în F1 cu toate sponsorizările lui. Opinia mea!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru