F1: McLaren prezintă culorile noului monopost aniversar pentru sezonul 2023

de Tiberiu Safta
Luni, 13.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a dezvăluit oficial grafica noului său monopost pentru sezonul 2023. Botezat MCL60, pentru a marca cei 60 de ani de existență a echipei britanice, noul monopost va fi pilotat de Lando Norris și Oscar Piastri.

Echipa britanică McLaren a dezvăluit oficial culorile noului său monopost pentru sezonul 2023. Anul acesta este unul special pentru echipa vopsită în portocaliu papaya, deoarece împlinește 60 de ani de când Bruce McLaren a fondat echipa care îi poartă numele. Tocmai de aceea, monopostul din acest an poartă numele MCL60.

Noul monopost păstrează, în mare parte, grafica văzută și în sezonul trecut. O excepție notabilă este eleronul, care este acum vopsit în nuanța specială de portocaliu papaya. Inclusiv sponsorii principali sunt aceiași.

La fel ca în ultimele două sezoane, McLaren va rula cu unități de putere furnizate de Mercedes. Linia de piloți a fost modificată față de anul trecut. Britanicul Lando Norris va începe al cincilea său sezon în Formula 1 alături de echipa din Woking și va avea un coechipier nou, în persoana australianului Oscar Piastri.

Cel din urmă pilot este unul dintre cei doi debutanți în acest sezon și este cel mai tânăr pilot de pe grilă.

El îl înlocuiește pe compatriotul său, Daniel Ricciardo, care nu va concura în acest sezon, fiind pilot de rezervă la Red Bull. De asemenea, McLaren are și un șef de echipă nou, în persoana lui Andrea Stella.

Sezonul 2022 a fost unul dificil pentru McLaren. Echipa a terminat pe locul 5 în clasament cu 159 de puncte, cele mai multe dintre ele fiind adunate de Norris. De asemenea, McLaren a avut doar o singură clasare pe podium în 2022, la etapa de la Imola, tot grație pilotului britanic.

Noul sezon de Formula 1 va începe în primăvară. Marele Premiu din Bahrain, cursa de debut a sezonului 2023, va avea loc în 5 martie.

via McLaren

Comentarii (2)

  • urat, pe vremea mea, sagetile argintii erau misto.
    5 1
  • Cristi
    @kimi
    Sagetile argintii?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru