F1: Red Bull anunță data lansării monopostului din 2023

de Tiberiu Safta
Marti, 17.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull, echipa campioană a Formulei 1, a anunțat oficial data lansării noului lor monopost pentru sezonul 2023. Noua mașină de concurs va fi dezvăluită la New York, în 3 februarie.

Echipa austriacă a anunțat oficial data lansării viitorului său monopost pentru noul sezon de Formula 1 din 2023. Actuala campioană mondială va prezenta noua mașină de concurs în 3 februarie, într-un eveniment special organizat la New York.

Pentru al treilea sezon la rând, linia de piloți a celor de la Red Bull va fi formată din dublul campion mondial Max Verstappen și Sergio Perez. Olandezul speră să câștige cu echipa austriacă un al treilea titlu consecutiv, în timp ce mexicanul își va începe al treilea sezon în culorile companiei de energizante. O noutate pentru acest sezon este și revenirea lui Daniel Ricciardo la echipă, în calitate de pilot de rezervă.

Viitorul monopost, încă nebotezat, va rula cu propulsoare dezvoltate de divizia Red Bull Powertrains, cu asistență neoficială din partea japonezilor de la Honda. Pe lângă ambițiile piloților, Red Bull își dorește să câștige un nou titlu mondial la constructori, după ce în sezonul trecut, echipa și-a trecut în palmares al cincilea titlu mondial în clasamentul constructorilor, primul după o pauză de 9 ani.

Cu toate acestea, Red Bull se așteaptă la un început dificil în noul sezon din cauza restricțiilor impuse asupra dezvoltării noului monopost, după ce echipa a depășit bugetul alocat de FIA în sezonul 2021.

Noul sezon de Formula 1 va începe în primăvară. Prima etapă din calendar este Marele Premiu din Bahrain. Cursa este programată în 5 martie.

via Red Bull Racing

Comentarii (1)

  • Observ ca se lanseaza monoposturile in ordinea crescatoare a valorii acestora ...
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru