F1: Verstappen, pole position în Arabia Saudită. Leclerc, al doilea în calificări

de Alexandru Monenciu
Sambata, 09.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen va porni din pole position în Marele Premiu de Formula 1 din Arabia Saudită. Charles Leclerc a fost al doilea cel mai rapid în calificări, iar Sergio Perez a completat podiumul.

Campionul mondial en titre are un început foarte bun de sezon. Olandezul de la Red Bull Racing a reușit al doilea pole position consecutiv, după ce a fost cel mai rapid în a treia sesiune de calificări înaintea Marelui Premiu de Formula 1 din Arabia Saudită.

Verstappen a reușit un rezultat de 1 minut și 27.472 secunde, fiind cu 0.3 secunde mai rapid decât Charles Leclerc. Pilotul Scuderiei va porni în cursă de pe poziția a doua.

La mică distanță îl regăsim pe Sergio Perez, cu un rezultat de 1 minut și 27.807 secunde.

Fernando Alonso a fost al patrulea în Q3, spaniolul fiind urmat, pe rând, de Oscar Piastri, Lando Norris, George Russell, Lewis Hamilton, Yuki Tsunoda și Lance Stroll.

Oliver Bearman a ratat intrarea în Q3 cu doar 0.036 secunde, astfel că va porni în cursă de pe locul 11.

Nu este deloc o performanță slabă, având în vedere că pilotul de 18 ani a fost anunțat cu doar câteva ore înainte că îl va înlocui pe Carlos Sainz în Marele Premiu din Arabia Saudită.

via Formula 1

Comentarii (3)

  • Cartellino Rosso !
    Elkann si Vasseur sunt doi imbecili.

    Carlos, însănătoșire grabnică !
    0 2
  • @Automarket
    Daca tot v-ati hotarat sa-mi puneti comment-ul *la dospit*, cel oferit la ora 10:50 - iata, ma prezint negresit cu contraargumentul care sa va pulverizeze abordarea sinonima unuia precum Leonid Brejnev:

    Toto Wolff: „Vedeți copiii [18 ani] care vin, nivelul de performanță este foarte ridicat.
    Devin atât de competitivi începând de la karting și formulele pentru juniori și poți scoate un copil din F2 și-l introduci într-un Ferrari fără nicio sesiune [anterioră] și este foarte competitiv.
    Nu cred că Olli a avut monopostul setat corect pentru ultima rulare din Q2, așa că este foarte impresionant de văzut și foarte încurajator pentru următoarea generație ceea ce a realizat Olli aseara.
    Ma gandesc serios sa-i ofer lui Kimi Antonelli volanul unui Mercedes incepand cu 2025."
    0 0
  • Polpozișă
    Jerry Lewis Hamilton îl spulberă din nou pe Hulkenberg, 2 puncte meritate, o nouă demonstrație de talent, abnegație, dârzenie, curaj și perseverență.
    Încă un an până anul viitor.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru