F1: Victorie pentru Verstappen în Marea Britanie. Norris, locul al doilea

de Alexandru Monenciu
Luni, 10.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen și-a trecut în cont a șasea victorie consecutivă din sezon, după ce a trecut primul linia de sosire în Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii. Locul 2 a fost adjudecat de Lando Norris.

Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, găzduit de circuitul Silverstone, s-a încheiat așa cum se aștepta toată lumea. Adică, cu o victorie a campionului mondial en-titre, Max Verstappen.

Asta în ciuda faptului că mai multe echipe, inclusiv Alpine și Williams, au arătat un ritm surprinzător de bun în sesiunile de antrenamente.

NORRIS PREIA CONDUCEREA CURSEI

Imediat după stingerea semaforului care anunță plecarea în cursă, Lando Norris a țâșnit în fața lui Verstappen și a preluat conducerea cursei, chiar în virajul cu numărul 1. În tot acest timp, olandezul de la Red Bull Racing a fost nevoit să treacă în poziție defensivă, pentru a-și apăra poziția a 2-a în fața lui Oscar Piastri.

Și George Russell a avut un start bun, dar nu a reușit să treacă de Charles Leclerc.

Nu a trecut mult până când a fost activat DRS-ul, astfel că Verstappen, care a stat la mai puțin de o secundă de Norris, și-a recuperat poziția și a revenit la conducerea cursei de pe Silversone, cu o depășire în virajul Brooklands.

Ceva mai în spate, Russell și Sainz aveau un duel foarte apropiat în virajul Stowe. În turul cu numărul 7, Hamilton a trecut de Alonso și s-a instalat pe poziția a 8-a.

După (încă) o sesiune de calificări dezamăgitoare, Sergio Perez a avut din nou în față o cursă de recuperare. Când a trecut de Hulkenberg, mexicanul de la Red Bull i-a agățat acestuia aripa față, astfel că germanul de la Haas a fost nevoit să intre la boxe.

ABANDON PENTRU OCON

Alpine s-a simțit foarte bine în sesiunile premergătoare cursei.

Chiar și așa, în turul cu numărul 10, Esteban Ocon a fost nevoit să abandoneze.

În fața plutonului, Max Verstappen se afla la conducerea cursei, iar Lando Norris și Oscar Piastri rulau în spatele monopostului Red Bull Racing. În încercarea de a se apropia de Verstappen, Norris a forțat și a încălcat limitele circuitului de două ori.

Până în turul 17, Sergio Perez trecuse deja de Stroll și Albon, astfel că acum se afla în puncte.

Charles Leclerc a fost primul dintre piloții din față care a intrat la boxe, în turul 19, și a revenit pe circuit pe pneuri dure. Coechipierul său de la Ferrari a oprit în turul 27, iar Russell și Perez două tururi mai târziu.

Și Oscar Piastri a intrat la boxe în turul 30, revenind pe circuit pe poziția a 6-a, între Gasly și Albon. Acum, toată lumea aștepta să vadă când vor intra la boxe Norris și Verstappen.

SAFETY CAR ÎN TURUL 34

În turul 33, Kevin Magnussen a oprit monopostul Haas pe circuit, iar cursa a fost întreruptă de un Virtual Safety Car. Dar numai Albon a putut profita și a intrat la boxe.

Virtual Safety Car-ul s-a transformat într-un Safety Car în turul 34, astfel că restul piloților au beneficiat de o oprire "gratuită". Verstappen, Hamilton și Alonso au trecut pe pneuri soft, Norris pe hard-uri, iar Leclerc a oprit a doua oară, de această dată pentru pneuri medii.

După patru tururi pe circuit, Safety Car-ul a revenit pe linia boxelor, iar cursa a fost reluată.

Verstappen și-a menținut poziția de lider, iar Norris și Hamilton s-au implicat în câteva dueluri frumoase. Până la urmă, britanicul de la McLaren a avut câștig de cauză.

Perez continua să recupereze poziții și a trecut de Sainz. După ce avuseseră un clinci ceva mai devreme, Stroll și Gasly se regăseau din nou într-un duel roată la roată. De această dată, însă, monopostul Alpine al lui Pierre Gasly a ieșit mai șifonat, iar echipa a fost nevoită să îl retragă.

În urma acestui incident, Lance Stroll a primit o penalizare de 5 secunde.

LOC 2 PENTRU LANDO NORRIS

La finalul celor 52 de tururi, Max Verstappen și-a trecut în cont a șasea victorie consecutivă din sezon. Lando Norris a încheiat pe un bine meritat loc 2 și a primit titlul de Pilotul Zilei, iar Lewis Hamilton a completat podiumul.

Chiar dacă l-a despărțit circa o secundă de locul 3, Oscar Piastri a fost nevoit să se mulțumească cu locul 4. George Russell a încheiat pe 5, Sergio Perez pe 6, Fernando Alonso pe 7, Albon pe 8, Charles Leclerc pe 9, iar ultimul punct pus în joc a fost adjudecat de Carlos Sainz.

Urmează un weekend de pauză, iar mai apoi Marele Circ ajunge pe circuitul Hungaroring de lângă Budapesta pentru Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei.

Comentarii (2)

  • Mavrick
    Puteti inchide aici. Nu mai e nimic de comentat.
    5 7
  • O cursă cu McLaren în rolul principal. Restul echipelor cu o prestație cunoscută de la câștigător și până la cei care s-au retras. A fost competiție, fiecare a demonstrat ce poate inclusiv circarii de la Ferrari. Echipa care cere părerea lui Sainz despre strategie „Rămânem la planul A sau trecem la planul B?” și bagă la schimb în acel tur pe Leclerc! Pe aceleași pneuri( galbene) Max a mers un număr dublu de ture sau tururi cum o fi corect. Strategia a fost „specifică” Ferrari și cred că Leclerc a avut o surpriză „plăcută”.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru