Fabrica Pirelli de la Slatina, soluţia de rezervă pentru producerea pneurilor pentru F1

de Daniel Popescu
Luni, 04.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a dezvăluit că fabrica pe care o deţine în România la Slatina va deveni producătorul pneurilor pentru Formula 1 în cazul apariţiei unor probleme la unitatea de producţie din Turcia.

Esential 105 milioane de euro este investitia pe care o va face Pirelli la fabrica de la Slatina pana in 2017
Pirelli este unicul furnizor de pneuri din Formula 1 şi produce cauciucurile la fabrica pe care o deţine în localitatea Izmit din Turcia. Comapnia italiană a anunţat însă că fabrica de la Slatina este capabilă în orice moment să preia producţia de pneuri dedicate Formulei 1 în cazul apariţiei unor evenimente neprevăzute la facilitatea din Turcia.

Informaţia a fost dezvăluită de Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Autosport.

Asta trebuie să facem în calitate de companie implicată, să construim o fabrică de backup în România.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
"Asta trebuie să facem în calitate de companie implicată, să construim o fabrică de backup în România. Nu este frumos să facem asta, dar asta trebuie să facem în calitate de companie profesionistă.
Dacă ai o defecţiune la o fabrică, cel puţin poţi continua în Formula 1."

"Facem acest lucru ca parte a asigurărilor de risc pe care le presupune implicarea în Formula 1. Nimeni nu ne-a cerut să facem asta, dar o facem pentru că suntem o companie profesionistă. Prin urmare, costurile sunt semnificative", a declarat britanicul pentru Autosport.

Dezvăluirile lui Hembery vin la aproximativ două luni după ce Pirelli a anunţat un program major de investiţii la fabrica de la Slatina, care prevede alocarea a 105 milioane de euro până în 2017. Investiţiile au ca scop principal creşterea producţiei de cauciucuri, facilitatea de producţie de la Slatina urmând să devină în 2017 cea mai mare fabrică Pirelli din lume.

Via Autosport (inreg)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru