Drumul Expres care ocolește Slatina va fi deschis circulației în 28 iulie

de Alexandru Monenciu, Foto: Sorin Grindeanu/Facebook
Vineri, 22.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tronsonul Drumului Expres Craiova - Pitești, care ocolește Slatina (cu o lungime de peste 20 de kilometri), va fi deschis circulației în 28 iulie, anunță premierul Nicolae Ciucă și ministrul Transporturilor.

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-au aflat recent pe șantierul Drumului Expres Craiova - Pitești. Despre tronsonul 1, cei doi oficiali nu au avut vești bune, susținând că nu va fi gata la timp, adică până la finalul anului curent.

În ceea ce privește tronsonul 2, acesta este împărțit în două porțiuni. Prima, Balș - Piatra Olt (cu o lungime de 18.5 kilometri), a fost dată în folosință în luna aprilie.

Cea de-a doua, Piatra Olt - Slatina, urmează să fie deschisă circulației în 28 iulie, a anunțat premierul. Aceasta ocolește, practic, orașul Slatina, și are o lungme de 21.35 kilometri.

În consecință, șoferii vor putea circula pe întregul tronson 2 al Drumului Expres Craiova - Pitești, cu o lungime totală de 39.85 kilometri.

Contractul pentru realizarea acestei porțiuni a fost semnat în decembrie 2018, iar lucrările au început în 2019.

via HotNews.ro

Comentarii (2)

  • Elvira
    Oltenia nu are nicio autostrada sau drum expres. zici ca nu existam pentru cei de la ministerul transportului sau politicieni. Cativa km de drum expres (un ciot de drum) nu schimba nimic. mi-e scarba sa vad anuntul facut de 2 oameni care nu au nicio leatura cu constructia acestui drum.
    7 1
  • ce sa mai zica Brasovul coane, care are industrie cat 3 Oltenii si turism cat 5.
    Pace.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru