De astăzi se poate circula pe întregul tronson 2 al Drumului Expres Craiova - Pitești

de Alexandru Monenciu
Joi, 28.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circulația rutieră a fost deschisă pe Lotul 2, Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova - Pitești. Așadar, acum se poate circula pe întregul tronson 2, anunță ministrul Transporturilor.

Tronsonul 2 al Drumului Expres Pitești - Craiova este împărțit în 2 loturi. Primul, Balș - Piatra Olt, cu o lungime de 18.5 kilometri, a fost dat în folosință în luna aprilie.

Acum, circulația rutieră a fost deschisă și pe cel de-al doilea lot, Piatra Olt - Slatina, cu o lungime de 21.35 kilometri. În consecință, șoferii pot circula acum pe întregul tronson 2 al Drumului Expres, cu o lungime totală de 39.85 kilometri.

"Cei aproape 40 de kilometri ai primului Drum Expres din România elimină una dintre cele mai mari probleme de pe ruta Pitești - Craiova: aglomerația provocată de tranzitarea orașelor Slatina și Balș," a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

În ceea ce privește tronsoanele 3 și 4, ale aceluiași Drum Expres, ministrul susține că acestea ar putea fi deschise în 2023, respectiv 2024.

Pe tronsonul 1 se înregistrează întârzieri, tocmai de aceea premierul Nicolae Ciucă declara în urmă cu câteva zile că acesta nu va fi gata la timp, adică până la finalul acestui an.

via Hotnews.ro

Comentarii (8)

  • pentru slatineni e un lucru si bun si rau:

    bun pentru ca nu va mai fi trafic de tranzit in oras.

    rau pentru ca nu va mai exista presiunea reabilitarii strazilor din interiorul orasului si vor ramane, in clasicul stil oltenesc si pentru mult timp de acum inainte, la stadiul actual, adica pline de cratere si denivelari, ca dupa bombardament si practicabile doar cu masini de offroad. cine stie zona stie ce zic.
    25 10
  • Mircea Badea
    minune! sigur nu pica vreun pod ceva in curand?

    pare autostrada gen in poze..
    5 21
  • ACE - Craiova
    In sfarsit, se concretizeaza si prima (mini)autostrada din regiunea Olteniei - dupa nu mai putin de 15 ani (2007) de promisiuni ale Guvernului Romaniei - luate in mod direct in fata americanilor de la FORD...

    Si inca nu-i gata....

    In Slatina, datorita traficului imens, nu se putea asfalta ca lumea niciodata - se faceau carpeli peste carpeli samd...

    Sa le dea Dumnezeu gandul cel bun cel putin sa putem trece odata Carpatii si pe o autostrada - dupa aproape 34 de ani de la Revolutie!!!

    ROMANII MERITA MULT MAI MULT decat minciuni proferate/umflate odata la 4 ani!!!
    37 0
  • PacMan
    @eu, e limpede ca tu prin Slatina treci doar pe varianta Oituz (care apartine de drumurile nationale) daca zici ca strada aia plina de cratere este "in interiorul orasului".... Intra in oras, si te provoc sa gasesti o groapa. Am avut multe cunostiinte care credeau strazile din Slatina sunt doar cratere, pentru ca vedeau doar strada pe care tranzitau orasul. Repet, nu a apartinut de orasul Slatina, decat pana recent.
    22 0
  • PacMan
    si apropo... podul Olt si varianta veche, abia acum intra in renovare capitala (au inceput deja pregatirile chiar azi), pentru ca acum se poate lucra in voie, nemaifiind trafic.
    20 0
  • @14:29... din cauza
    2 14
  • au votat de 2 ori basescu(statul mafiot) si de 2 ori iohanis..esti sigur ca merita mai mult?
    6 17
  • Gheorghe
    Daca am vedea si noi mai multe lucruri concrete realizate in tara nu am mai vedea tinerii bucurandu-se in Romania la intoarcerea pe pamanturile natale vara sau toamna doar pentru nunti/botezuri dupa care isi iau familia si pleaca, din nou, in Vest....
    16 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru