Ferrari a primit un bonus anual de 50 milioane de dolari pentru a semna Acordul Concorde

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 28.03.2012
Ferrari a obţinut un bonus anual de 50 milioane de dolari pentru a semna prelungirea Acordului Concorde până în 2020, potrivit publicaţiei germane Der Spiegel.

Ferrari, Red Bull Racing şi McLaren sunt principalele beneficiare ale noului Acord Concorde propus de Bernie Ecclestone pentru perioada 2013-2020, prin intermediul unui sistem complex de bonusuri realizat special în favoarea celor trei mari echipe.

Publicaţia germană Der Spielgel a relatat în această săptămână că valorea bonusului obţinut de Ferrari este de 50 de milioane de dolari anual, în timp ce Red Bull şi McLaren au obţinut fiecare câte 35 de milioane de dolari.

Celelalte echipe care au fost de acord cu termenii propuşi de Ecclestone, Force India, Lotus, Toro Rosso şi Sauber, nu vor primi niciun bonus, ci numai o parte din banii proveniţi din drepturile TV în funcţie de poziţia pe care vor termina campionatul constructorilor.

Cele mai importante nume care lipsesc din nouă înţelegere a lui Ecclestone sunt Mercedes şi Williams. Constructorul Mercedes este nemulţumit că a fost ocolită de sistemul de bonusuri acordat de Ecclestone în condiţiile în care a investit sume importante în Formula 1 pentru realizarea propriei echipe şi în ciuda faptului că are o influenţă majoră în competiţie, fiind furnizor de motoare şi pentru McLaren şi Force India.

În plus, un apropiat al Daimler, compania-mamă a celor de la Mercedes-Benz, şi-a exprimat nemulţumirea că celelalte echipe din Formula 1 nu au fost transparente în ceea ce priveşte condiţiile contractuale ale Acordului Concorde.

"Nu se poate că transparenţa partenerilor noştri de afaceri să lipsească în privinţa unui contract care va fi valabil până în 2020", a precizat o sursă din cadrul Daimler.

Via | Der Spiegel

Comentarii (9)

  • mobydik
    macar bani daca altceva nu. Ingineri asa si asa, piloti ... de, strategie pauza.
    4 5
  • mobydik, e mai usor crosetatul decat formula 1 daca faci afirmatie ca "piloti...de". Cu o masina medie, Alonso a reusit sa urce si anul trecut pe podium si anul asta. Pentru mine e unul din cei mai buni piloti de pe grila. Massa intr-adevar...e la ani lumina.
    12 3
  • mobydik
    @blu
    de unde stii? Alonso e pe dinafara din 2006. Nu poti da vina mereu pe masina. Iar "podiumul" din cursa trecuta e castigata tot cu safety car ca in singapore 2008. Singura exceptie e ca nu e si iresponsabila si ilegala.
    Hamilton catiga curse cu Ferrari-ul actual. Cu cel din 2010 castiga titlul. Vezi ce usor e sa ai pareri? E chiar mai usor decat crosetatul. Cum afirmi tu ca Alonso scoate tot din masina (FARA SA STI CU ADEVARAT) pot sa afirm si eu ca altul facea mult mai mult. Si daca stam sa ne gandim, Alonso doar pe Massa (de dupa accident!) Grosjean si Piquet i-a batut, dar a avut ceva mai multi coechipieri. Unde mai pui ca Button este mai aproape de Hamilton decat a fost Alonso vreodata. Daca spui ca atat se poate scoate din acest Ferrari (cat scoate Alonso) s-ar putea sa gresesti. Un Hamiton, un Button un Raikkonen faceau mai mult. Raikkonen a castigat titlul in 2007 in fata unui Alonso care avea o masina mai buna. Ce zici de asta? Vezi cati piloti (mai) buni se gasesc?
    Cum nu mai face alonso nimic (din 2006) gata, e de vina masina si el o ridica ....
    S-ar putea sa nu fie asa. Tu ce garantii aduci ca e cum spui? Talentul? fsss.. cine stabileste cat de talentat e alonso? Tu? Atunci de ce nu a castigat in 2007 campionatul? Cine stabileste ca Ron a fost atat de prost incat sa defavorizeze pilotul (cica) mai bun? Tu?
    Daca e asa de talentat de ce nu a ramas la McLaren (ca nu l-a alungat nimeni) si sa il bata pe Hamilton? Pentru ca spre deosebire de fanii lui, Alonso isi cunoaste adevarata valoare ....
    Are doua titluri ... deci e talentat. Si Hami si button au. Si vettel. Deci toti sunt talentati. Dar TOTUSI numai alonso ar putea sa scoata maximum din ferrari (cu toate ca nu se vede) .... hai las-o ca macane ...
    4 9
  • @mobydik
    serios?:))tocmai ai spus ca mascariciul de hamilton e mai bun ca Alonso?:))) bai asta....alonso e dublu campion mondial,nu uita asta,a fost aproape in 2010 sa fie campion mondial,iar in 2007 a fost la un punct in spatele lui Raikkonen si la egalitate cu mascariciul ala de hamilton!Hamilton castiga curse cu ferrariul actual?serios? el nu e in stare sa castige nici cu super masina de la Mclaren din acest sezon,care dupa parerea mea,e cea mai buna din acest an!esti doar un fanboy pupincurist...scuze ca am folosit cuvintele astea dar asta esti!Alonso daca avea masina lui Button din 09 sa spunem castiga la pas majoritatea curselor,la fel si in 2011 cu masina lui Vettel,pai daca era Alonso la redbull in 2011 iesea castigator in toate cursele..
    8 2
  • Ferrari e o trotineta pe circuit in momentul de fata.....da se pare ca pt. multi e greu sa accepte ca Alonso e un pilot care iti scoate rezultate cu orice material pe care il are la dispozitie.
    9 2
  • mobydik
    nea ene
    serios? au fost ham si alo coechipieri? au fost. Acuma vrei matale sa luam fiecare cursa in parte din 2007 si sa vedem ce ecarturi au fost intre ei? Era alonso lasat uneori si la 30 sec in urma. Si pe setarile lui alonso.
    Ce mai le stii tu pe toate... ce facea alonso cu masina lui vettel sau button. Pai daca era cu fisichella da. Dar cu button sau cu vettel coechipier ba. O patea ca si cu ham.
    ps: daca nu ar fi fost coechipier cu ham la mclaren in 2007 ai fi spus acum ca si cu masina din 2007 mclaren ar fi castigat la pas.....

    Alonso asta e vazut de tine ca in poveste cu zmei paralei. Realitatea e ca sunt cativa talentati cam tot pe acolo, mai ramane de noroc sa fie ca sa prinda masina buna si poate un coechipier sa nu puna probleme. E verificata treaba. A avut alonso noroc de masina in 2007 ca si in 2006 si 2005. Dar a avut ALT coechipier. Ce a facut zmeul alo atunci? A CASTIGAT LA PAS, CORECT?
    Of Doamne....
    3 7
  • davidecu
    si raikkonen a castigat la spa cu o trotineta de ferrari, dar nu mai crapa nimeni de admiratie
    4 2
  • davidecu
    si doar din cauza pilotajului (doh) nu ca i-a pus safety car-ul victoria in traista...
    2 2
  • EU
    Cu o trotineta nu castigi o cursa nici nu vii in primii 3 Ferrari e tot Ferrari nu uitati.... Alonso e un pilot f bun dar sa nu fie pus sub presiune si aici nu ma refer la alti piloti ci de coechipierul lui cand cineva cu aceeasi masina obtine rezultate mai bune atunci se pierde vezi Canada 2007 parca nu era el .... si da spaniolul are si noroc
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru