Ferrari a testat o noua solutie aerodinamica la Barcelona

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 26.02.2010
Ferrari a implementat in testele de la Barcelona o solutie aerodinamica utiliza anterior si pe monopostul F2008.

Alaturi de cele mai multe echipe prezente pe circuitul de la Barcelona, Ferrari a introdus la Barcelona mai multe update-uri aerodinamice pentru Marele Premiu al statului Bahrain, prima etapa a sezonului 2010 al Formulei 1. Una dintre solutiile adoptate a fost o aripioara montata pe partea frontala a monopostului, conceptul fiind utilizat cu succes si pe masina F2008 de acum doua sezoane.

Aflat la volan, Fernando Alonso nu a fost scutit de probleme tehnice si a fost nevoit sa revina in garaj pentru cateva ore din cauza unor defectiuni la sistemul electronic. Chiar si in aceste conditii, dublul campion mondial sustine ca prima zi de teste de la Barcelona a fost in ansamblu una pozitiva.

"Nu a fost o zi perfecta, dar ne-a ajutat foarte mult. Am avut cateva lucruri noi pe monopost si am colectat date pentru a vedea cum functioneaza. Acum trebuie sa intelegem cum sa le exploatam. Circuitul nu a fost prea grozav pentru ca a fost putin cam murdar si a batut vantul. Intotdeauna este interesant sa pilotezi pe un circuit care gazduieste un Mare Premiu, pentru ca incepi sa observi aspecte cu care te vei confrunta mai tarziu.

In ansamblu as spune ca a fost o zi buna", a explicat spaniolul pentru site-ul oficial al echipei sale.

Alonso a terminat prima zi de teste pe locul 7, la aproape trei secunde in spatele liderului Mark Webber si la finalul a 74 de tururi parcurse. El va continua sa testeze pentru Ferrari si vineri, inainte de a-i preda comanda volanului coechipierului sau Felipe Massa.

Via | Ferrari

Taguri: Alonso, Ferrari

Comentarii (3)

  • NeoGalaxy
    @Daniel
    Pot sa va rog sa postati o noua versiune a acestui articol?

    "http://www.automarket.ro/stiri/preview-f1-2006-4-recordurile-all-time-81.html"
    0 0
  • Noua solutie aerodinamica
    Deprimant,ptr.ca noua solutia aerodinamica nu prea a mers.Nicaieri nu e ca in paradis.Oricum testele de la Jerez nu au mai fost asa de fulminante.Mai apar semne de intrebare,fata de ce declaram.Oare lucrurile merg asa cum trebuie ,sau o sa plingem iar si anul acesta ?
    0 0
  • Solutii aero-Ferrari
    Au o noua capota motor.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru