Ferrari: "Alonso trebuie sa fie un jucator de echipa"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.12.2009
Luca di Montezemolo a admis ca aducerea lui Fernando Alonso la Ferrari a fost conditionata de abilitatea acestuia de a deveni un jucator de echipa.

Zvonurile privind sosirea lui Fernando Alonso in tabara Calutului Cabrat au tinut capul de afis al presei internationale timp de mai bine de trei ani, fiind confirmate in cele din urma in luna septembrie, cand spaniolul a semnat un contract pe trei ani cu Scuderia Ferrari.

Chiar daca acest lucru a dat senzatia ca Alonso a fost dorit insistent la Ferrari, presedintele Luca di Montezemolo a dezvaluit ca a avut mari dubii in privinta abilitatii dublului campion mondial de a fi un adevarat jucator de echipa.

"L-am urmarit pe Alonso din 2007. Este un pilot extrem de talentat, rapid si bun in lucrul cu echipa, concentrandu-se total pe victorie. Am vorbit cu Stefano Domenicali (n.r - seful Scuderiei Ferrari) despre abilitatea lui Alonso de a fi un jucator de echipa de 1000 de ori; nu de 100 de ori, ci de 1000 de ori, si am vorbit si cu Alonso. I-am spus: 'Daca vii sa pilotezi pentru noi, pilotezi pentru echipa, pentru un grup, nu pentru tine insuti. Daca vrei o echipa, atunci fa-ti propria ta echipa, asa cum a facut John Surtees.

La Ferrari vrem sa te punem in cea mai buna conditie pentru a castiga. Daca nu, nu te vom angaja niciodata'",a declarat Montezemolo despre negocierile purtate de-a lungul timpului cu Alonso.

Spaniolul isi va face debutul oficial la Ferrari la inceputul lunii februarie, cu ocazia primelor teste premergatoare noului sezon competitional.

Via | Sporting Life

Comentarii (4)

  • :)
    Daca alonso va face dupa cum spune Montezemolo nu cred ca va mai ajunge campion cu mai multe titluri .Diferenta este ca la renault era pilot n1. si nu i se impunea nici o restrictie tocmai de asta a castigat 2 titluri cu renault.Abia astept noul an cu f1 :D se anunta foarte tare :P.
    0 0
  • Ce mai spune LdM?
    Vad ca Fer o da la intors. S-a ales cu un contract baban de publicitate si un dublu CM si pune conditii. Pun si eu o intrebare: ce i-o fi spus LdM lui Massa? Poate: Tu sa fii sanatos!
    Intr-o postare anterioara scriam ca Fer nu a motivat de ce a ales sa-l scoata pe Kimi si nu pe Massa. Un posibil raspuns: Massa il avea manager pe fiul sefului echipei Fer; intre timp Massa si-a schimbat managerul, acesta fiind acum fiul sefului de la FIA. Deci, nu se putea un asa afront!
    Alo iar are noroc. Singura lui sansa este ca Santander sa fi facut un contract beton legat de Alo.
    Sunt oameni pt care aceste jocuri sunt mai importante decat performantele. Poate Schumi si Brawn au simtit asta.
    0 0
  • conditii
    Sunt prea multe conditii care se pun unui om de care chiar aveau nevoie.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Fraierii de mai sus
    Di Monte i-a spui indirect lui Fernando ceva foarte clar: ca vor sa construiasca o echipa in jurul lui. Kimi era interesat de alte chestii, Felipe este cel mai prost pilot din lume cum spun fanii primului, totusi, Di Monte incearca o strategie care a mers cu Schumi foarte bine. Se numeste: teamwork, un cuvant foarte necunoscut pentru natia romana, dar pe care il cunosc foarte bine orice natie dezvoltata. Plus ca pilotii care nu sunt interesati de nimic in afara de salariu si de condus, o sfarsesc prost. Sunt destule exemple foarte edificatoare.

    Probabil a gandi liber este o calitate pe care nu o prezinta baietii de mai sus, pacat. Dar la o asa mentalitate... a ne mira in ce stadiu arata tara noastra este chiar pacat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru