Ferrari ar putea utiliza un sistem F-duct frontal în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 19.01.2012
Ferrari lucrează la un sistem F-duct pentru aripa faţă asemănător cu cel evaluat anul trecut de Mercedes, potrivit publicaţiei Autosport.

Ferrari ar putea introduce cel puţin trei inovaţii pe monopostul cu care va concura în sezonul 2012, în cazul în care procesul de dezvoltare al acestora va da rezultate.

Publicaţia britanică Autosport a intrat în posesia unor informaţii potrivit cărora Scuderia este determinată să-şi respecte promisiunea de a dezvolta un monopost complet diferit pentru sezonul care va începe în luna martie.

Cea mai importantă noutate este un sistem de tip F-duct pasiv aplicat pentru aripa faţă, care permite trecerea aerului printr-o zonă deschisă în partea de mijloc a componenţei. Aerul care trece prin aripa faţă ajunge printr-o conductă în părţile laterale ale podelei, ceea ce are ca efect o circulaţie mai bună a aerului şi o viteză de top mai mare fără niciun fel de intervenţie din partea piloţilor.

Acest sistem a fost deja evaluat de rivalii de la Mercedes AMG la finalul anului trecut şi reprezintă o modificare a conceputului introdus iniţial de McLaren în sezonul 2010.

De asemenea, Ferrari a dezvoltat un mecanism care să permită menţinerea gărzii la sol inclusiv în momentul frânarii şi aşteaptă un răspuns final din partea forului mondial cu privire la legalitatea acestuia.

Nici aceasta inovaţie nu a fost însă introdusă de Ferrari, fiind realizată în premieră de Lotus, fosta echipă Renault, încă de anul trecut.

Nu în ultimul rând, Ferrari încearcă să îmbunătăţească flexibilitatea aripii faţă a monopostului după modelul inovat anul trecut de Red Bull Racing, în condiţiile în care a avut mai multe probleme din acest punct de vedere, componenta lui Felipe Massa scoţând scântei în Singapore la atingerea solului.

În acest moment nu este clar dacă Ferrari va introduce una sau mai multe dintre aceste inovaţii pe monopostul cu care va concura anul viitor.

Via | Autosport

Comentarii (13)

  • Shurub
    Adica, chestia
    Aeru se duce si pentru ca trecand n-are piedici fuge mai repede pe niste cai pregatite de ingineri. Nu puneti intrebari! Inginerii sunt in Piata Universitatii.
    5 3
  • aaahahahaaa ce mai zic fanii ferrari? Sita, sita. Nuuuuu, acu e solutie ingenioasă .....
    3 7
  • @logo
    ca bine le-ai mai tras-o fanilor rosii.
    SITA Ferrari :)) Ce mai radeau ei acum 2 ani de McLaren. ete ca s-antors roata :))
    2 4
  • AndreiF1
    @logo
    Sita... ce treaba are sita cu masinile de Formula 1? Ce treaba are sistemul folosit in 2010 de cateva echipa cu ce scrie mai sus? Si oricum nu stim cum arata masina de anul acesta, ce scrie mai sus, in cel mai bun caz sunt niste pareri are unor persoane neavizate.
    4 2
  • Croitoru
    F-duct-ul si memoria
    F-ductul pe aripa fata a fost promovat anul trecut de Mercedes.
    Unde erati fani anti-Ferrari cand in anii 2000 "genialul" Newey se chinuia din greu - fara a reusi - sa priceapa aerodinamica Ferrari si ramanea mereu de caruta? De ce McLaren a recurs la spionaj ca sa priceapa franele revolutionare Ferrari, distribuirea maselor?... Intreaga actuala aerodinamica (inclusiv RB) se bazeaza pe principiile de baza promovate in 2002-2003 de Ferrari....s.a.m.d.
    5 3
  • @Croitoru
    "Intreaga actuala aerodinamica (inclusiv RB) se bazeaza pe principiile de baza promovate in 2002-2003 de Ferrari"

    da esti priceput tare mai mestere. Inginerii F1 stiu asta? "Genialul" Newey stie si el?

    @Andrei
    chiar tu (sub un alt nick) ai inventat chestia cu "sita" cand F-ductul era la McLaren, fie și în alta parte. Dap se pare ca se intoarce roata.
    2 5
  • AndreiF1
    @hasu
    Nu am alt nick, dar te-am prins cu minciuna. Daca iti este rusine ca nu te baga lumea in seama, sub oricate nick-uri ai incerca sa te ascunzi, nu-i nevoie sa minti totusi.
    5 2
  • AndreiF1
    despre minciuna si mincinosi
    eu am o functie ce "cica" serverste la aflarea adevarului. Numa ca si io ca si ceilalti colegi ai mei mintim ca sa-l ascundem.... traiasca justitia cu cine o deserveste sa fie astfel.....
    0 5
  • ArbitruDeTusa
    Iertare
    Nu mai fii suparat AndreiF1... va fi mai bine
    0 5
  • @AndreiF1
    Ai ramas fara nick-uri pe care sa le folosesti? Nu-i bai, nu da nimeni doi bani pe tine si pe ce spui tu. Bine ca macar esti patetic, ma voi distra pe seama ta mult si bine de acum incolo, o sa fie distractiv :P

    @ArbitruDeTusa: O sa fie mai bine pentru mine, pentru tine... te astepta o viata de dezamagiri, sper ca ai bani de bautara macar.
    5 1
  • Suzana
    E o provocare fostule AndreiF1
    Lasa-ti ID-ul asta poti alege o gramada
    0 5
  • Tereza (maica)
    Actualul AndreiF1 este fostul Logo
    Distractia continua. The Show Must go On
    0 4
  • @AndreiF1 & Zuza & Maica & cine mai esti
    singura voastra distractie e sa va insultati aici ... patetic. Asta e patetic. Dar continuati...; la cat mai multe verificari cu cat mai multa nerabdare daca a mai scris ceva "interlocutorul".
    ps: nu cumva sa iesiti din cochilie: lumea s-ar putea sa fie surprinzator de altfel decat o "cunoasteti" voi ....
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru